Lirik Satu Malam Di Temasek - Joe Flizzow feat. SonaOne

Lirik Satu Malam Di Temasek - Joe Flizzow feat. SonaOne


chorus
bezel rollie warna pelangi satu malam di temasek
royal flush that bukan lagi suspect
aku takkan answer korang dekat whatsapp
malam di temasek guess who got their luck back?
you’re all the same, mana uniform?
imma be an hour late to my funeral
imma be an hour late to my funeral
royal flush that, malam di temasek

verse 1
kalau luar ada ghost depan pintu
mungkin ku tinggal rumah berhantu 
dulu selalu pegang besi yang berkarat
sekarang jari manis ada 6 karat
a lot of people funny with the money
throwing hundos, renting lambos
ig uploads with the gun pose really dumb moves
i’m in the range reading sun tzu now you dunknow
jangan kacau musuh buat silap 
ini silat mat kilau style m daud kilau
if you ain’t making sense i hope you saving pennies 
lawat kawasan wawasan 2020

chorus

verse 2
kalau dalam itu ghost ada binatang
maksudnya harimau dah terlepas kandang
a tiger never gonna lose its stripes
piloto capitan flizz never miss his flights
takeoff tapi bukan bukak baju
dulu jersi 36 diaorang kasi nombor 1
bahasa berita bahasa baku masa depan michio kaku 
kings always draw queens mungkin ini seri ratu 
field marshall akan sentiasa turun padang 
always on time bukan kadang-kadang
barang rare korang jumpa jarang-jarang 
stadium status panggil gua kallang

chorus

transition
two aces before the flop never worked a 9 to 5
mula kecil enterprise now i’m big hypnotize
semua stadium kita ball ada barang kita call
gopro untuk amatur hanya 8k bila roll
hi def bodycams when the cops patrol
send me a telegram incase they tap them phones
got a hundred bands got to spend it on my folks
forgiattos – a hundred spokes
two aces before the flop never worked a 9 to 5
mula kecil enterprise now i’m big hypnotize
semua stadium kita ball ada barang kita call
gopro untuk amatur hanya 8k bila roll
you’re all the same, mana uniform?
imma be an hour late to my funeral
imma be an hour late to my funeral
royal flush that, malam di temasek
Lirik Ayah - DaddyCap feat. SonaOne, Zynakal, TujuLoca

Lirik Ayah - DaddyCap feat. SonaOne, Zynakal, TujuLoca


banyak bising siapa yang tampil,
minta tolong siapa yang panggil,
takkan aku nak ajar,
ayah juga yang jaga,

banyak bising siapa yang panggil,
minta tolong siapa yang tampil,
tak yah cakap lebih yah,
jangan salah petik nama,

okay, tak yah cari pasal,
kenal budak jubah tapi perangai macam dajal,
swimming with the fishes give a i got a kapal,
damansara boys kita memang budak nakal,
shoot my shout doing bang bang,
you know wifey gonna let me doing thing thing,
mereka ramai sangat suka sebut geng geng,
tapi bila jumpa depan korang gempeng,

realiti wayang kulit,
wayang mereka sulit,
muslihat di bimbing,
banyak kias,
petik sampai bunyi terlepas,

banyak bising siapa yang tampil,
minta tolong siapa yang panggil,
takkan aku nak ajar,
ayah juga yang jaga,

banyak bising siapa yang panggil,
minta tolong siapa yang tampil,
tak yah cakap lebih yah,
jangan salah petik nama,

panggil ayah
panggil ayah
panggil ayah
panggil ayah

cara lembut atau cara keras,
nak mendidik takde cara pintas,
biasalah budak kau memang keras kepala,
kalau tak biasa jangan jadi ketua,
hasil kerja keras,
pasti ada hasil,
tak berani bising,
dan tolong jangan tampil,
ayah ada cara,
didikan sendiri,
garang pada muka tapi tidak pada hati

 banyak bising siapa yang tampil,
minta tolong siapa yang panggil,
takkan aku nak ajar,
ayah juga yang jaga,

banyak bising siapa yang panggil,
minta tolong siapa yang tampil,
tak yah cakap lebih yah,
jangan salah petik nama,

panggil brother b,
baba pun boleh,
dalam babak ni ku kalah ok,
ku ada sentuhan mambang kau ingat balik,
industri weyy songsang terbalik,
aplastinum track plack apiograni(?),
berlari-lari dengan muslihat ini mencari-cari,
hit me up, oh yeah
ti di di dit

panggil ayah
panggil ayah
panggil ayah
panggil ayah
panggil ayah
Lirik Sape Kata - SonaOne

Lirik Sape Kata - SonaOne


i just pulled another all nighter
i hope i feel better in the morning
i don’t know how to reply you
if you don’t even see the point calling

i just wanna see you for the night
dia taknak kenal ku ‘til tomorrow
takda jawapan yang jelas
sh*t i gotta wait until tomorrow

siapa kata
aku bukan milikmu?
takda makna..
aku lupa diriku

suka drama, suka sakit hati
cinta tiga segi tu yang lu minati
kau tak boleh bayang hidup lu without me
takda lama lagi kita jumpa nanti
you know aku dah kenal kamu
dah lama gila
you know i’d do anything for you 
tak pernah kira

i just wanna see you for the night
dia taknak kenal ku ‘til tomorrow
takda jawapan yang jelas
sh*t i gotta wait until tomorrow

siapa kata
aku bukan milikmu?
takda makna..
aku lupa diriku

asal you nak sakit hati?
bukan kau yang suruh aku pergi mati?
kalau aku hilang nanti takleh ganti
so, sayang boleh kita cuba sekali lagi

tutup lah pintu itu
ku tak ke mana-mana
kau dan aku
akan bersama sentiasa

i just pulled another all nighter
i hope i feel better in the morning
i don’t know how to reply you
if you don’t even see the point calling

you know aku dah kenal kamu
dah lama gila
you know i’d do anything for you 
tak pernah kira

i just wanna see you for the night
dia taknak kenal ku ‘til tomorrow
takda jawapan yang jelas
sh*t i gotta wait until tomorrow

siapa kata
aku bukan milikmu?
takda makna..
aku lupa diriku


 

Lirik Orang Lain - A. Nayaka, Joe Flizzow, Yonnyboii, SonaOne

Lirik Orang Lain - A. Nayaka, Joe Flizzow, Yonnyboii, SonaOne


siapa lagi kalau bukan aku
kid kenobi bikin remix macam lagu baru
b*tch i’m on a song with some difference
stars macam michelin
brodies on my back
movin like we military
gua jawap top floor bila tanya “apa story?”
macam peter pan i be flyin' so don’t stop me
and i neverland, leher ada avalanche
taruk ‘s’ kat keranda pastu hentak paku
 
aku orang lain,
semua jalan aku gas
semua alasan kuberi
you got reasons to crown me on the spot
southern region part of asia boutta win tho
semua punya cara tapi cara aku indo
cari cara yang bagus, sampai cari perhatian
buat apa kamu make it if you always stay the same
see the game got ways to play games on you,
but my brodies 10 toes, not the same with you
 
orang lain satu dalam se-trillion
mas bro about to get my bullion
tell me why, no coolio
so much ice around my neck in glaciers, julio
sekali pandang nampak kerek
dua kali main mata terus dia gerek
tiga kali datang dekat dia nak belek
empat kali balik rumah dia terus gelek,
gelek, gelek, gelek, gelek, gelek!
big bad bussin’ gua flipmode
ziplock bag setiap zip code
dulu macam snake dalam flip phone
gua banyak main ada cheat code
 
i swear to god that i never would lose
grinding on a budget till i made it on the news
there’s no cinderella that would ever fit my shoe
cause i’m newly and improved
sebab ku orang baru
mimpi yang ku bakar
dan semangat yang ku bara
tak pernah bersabar
cause you know i made another
ku bina menara
made another dolla
i be on my high
bila ku rasa tercabar
 
aku orang lain
(aku orang lain)
aku bukan macam cerita yang sama
dan aku banyak main
(dan aku banyak main)
berubah warna like chameleon
stacking up a million
hanya ku yang tahu
betapa beda aku dari asli aku
aku go back to my core
shawty got me switchin’ like nintendo
bouta take it higher, movin’ up like my crescendo
 
aku orang lain
sudah better dari dulu jadi jangan main-main
aku orang lain
betapa beda aku dari asli
aku orang lain
 
look at me shlime
beda dari dulu i can't be the same
used to pull up at the shows, now they all know my name
kajang to jakarta, put my city on the wave
dulu tanya siapa aku sekarang "can we take a pic?"
they hittin my phone up, "aliff how you been?"
i been good with the shlime
bawak balik i got em i'm ballin couple racks just for my moms
tak payah nak slide if you ain't a part,
man i'm just rollin with the ones, from the start,
alhamdulillah, praises to god
i stay down, with the ones that always been around
dulu lain, sekarang we go up-up-up
aliff let em know-ow-ow, go
 
i don’t think you ready, i’m not lyin
i don’t think you ready, ku orang lain
when you see me pullin up, up on your street
know you hit em’ breaks cause i caught with my steez
switch lanes, i’m on new a wave
bet your boy be calling when he catch me on stage
i ain’t gotta try, cause i know i keep it real
boy you ain’t fly, just critter in the fields
huh
see i’m the one they try to mess with
cause they know need me, just to prove how big they testis
guess this, you can never beat me i’m the best-est
i be down with the beasts, you still waiting on the guest list
 
sekarang aku terbang tinggi ku di atas
aku flying private macam ig ku dia request
beda dari dulu tapi kau yang main-main
dulu tak kenal, sekarang nak mintak aku sign-sign
aku macam fine wine
i get picky when it’s time to fine dine
and ohh my
temuku di japas makan steak on this side
aku ada habit, i can’t get off your mind
aku ada habit, i can’t get off your mind
kuala lumpur to jakarta, baby you know i got shlime
and i don’t waste no time, no time, no time
 
ku ikut berubah dan juga waktu
susah payah kerja aku dulu
dan aku biarkan masa
ceritakan cerita lama semula
 
ada bukti genggam dalam tangan
cita-cita dari pengalaman
siapa usaha pasti ada jalan
jangan rushing jalan pelan-pelan
 
aku orang lain
sudah better dari dulu jadi jangan main-main
 
aku orang lain
betapa beda aku dari asli
 
aku orang lain, yeah


 

Lirik Orang Lain - A. Nayaka feat. SonaOne & YHB Sleepsalot

Lirik Orang Lain - A. Nayaka feat. SonaOne & YHB Sleepsalot

 


[Intro: A. Nayaka]
Okay, eh
Zoom, zoom, zoom, zoom, zoom, zoom, woah
Yeah, yeah
Kid Kenobi with the—

[Chorus: A. Nayaka]
Aku orang lain (yeah)
Aku bukan macam cerita yang sama
Dan aku banyak main
Berubah warna like chameleons
Stackin' up a million
Hanya aku yang tau
Betapa beda aku dari asli aku
Aku go back to my core
Shawty got me switchin' like Nintendo
Boutta take it higher movin' up like my crescendo
Aku orang lain
Sudah beda dari dulu jadi jangan main-main
Aku orang yang lain
Betapa beda aku dari asli aku orang lain, yeah

[Verse 1: A. Nayaka]
Sudah lama ku lupain
Gotta prep another track cause you know I'm runnin'
We been up and down the mountain, man we touched the summit
Turn that pussy to a valley, man I made it come quick
Cause I pulled up in a brand new automatic batmobile (skrr, skrr, skrr)
Probably kinda changed how you feel about me
Tapi kamu selalu cari alasan
Macam aku cari jalan pake GPS naik GTS di selatan
Kubur aku pake kain kafan di selatan
Cari aku dari Jakarta ke Balikpapan
And I could never finish macam aku angka lapan
And I could never finish macam aku angka la-pan
Semuanya ku sapu itulah fakta
Kamulah yang terjatuh aku di atas
Semuanya kau lihat, aku lupa yang lama
Aku ubah yang lama

[Chorus: SonaOne]
Aku orang lain (woosah)
Aku bukan macam cerita yang sama
Dan aku banyak main
Berubah warna like chameleons
Stackin' up a million
Hanya ku yang tau
Betapa beda aku dari asli aku
Hanya go back to my core, yeah
Shawty got me switchin' like Nintendo
Boutta take it higher movin' up like my crescendo
Aku orang lain
Sudah beda dari dulu jadi jangan main-main
Aku orang yang lain
Betapa beda aku dari asli aku orang lain

[Verse 2: YHB Sleepsalot]
Aku orang lain but I move the same way
Dia orang suka hate kita yelling chain gang
Aku always moving forward lari macam track race
Touchdown Fortnite kita trapping atas gang way
Aku don't speak, I'm out of mouth yea
Aku don't squeak, ku not a mouse yea
Looking at my plate dia orang usha down my purse
Ada many bad bitches in my DMs dari Sona verse
Legend in the making, I'm a villain this that Sona curse
If we catch you lacking, call Nayaka put you in a hearse
You came and run my shit, I'm letting karma do the work
If they tryna get attached, know somebody's getting hurt
Gua nak tahu why they hate on us
I wanna know why their gang don't bust
Tire bakar like a Bentley truck
Shawty apa deal tho bukan Toys R'Us

[Chorus: SonaOne, with A. Nayaka]
Aku orang lain (aku orang lain)
Aku bukan macam cerita yang sama
Dan aku banyak main (aku banyak main)
Berubah warna like chameleons
Stackin' up a million
Hanya aku yang tau
Betapa beda aku dari asli aku
Hanya go back to my core, yeah
Shawty got me switchin' like Nintendo
Boutta take it higher movin' up like my crescendo
Aku orang lain
Sudah beda dari dulu jadi jangan main-main
Aku orang yang lain
Betapa beda aku dari asli aku orang lain, yeah

[Outro: YHB Sleepsalot]
Aku orang lain
Aku bukan macam cerita yang sama
Aku banyak main


Lirik Jatuh Boi - YHB Sleepsalot feat. SonaOne

Lirik Jatuh Boi - YHB Sleepsalot feat. SonaOne

 


Apa guna lu nak borak kalau takleh bikin sampai barang habis?
Ada yang naik, ada yang dah jatuh dari puncak manis
 
Aku bangun takkan jatuh boy amaran ku
Tak nak cari hidup cara bayang hantu
Dia kata pandai kepala otak
Gua tak masuk campur dengan barang cam tu
 
Tumpang lalu, flow ku gempak bumi
Itu shutdown, impian bussdown
Malam buta masih trapping dalam studio
Hidup suka test, gua buat cam senonoh
Gentle punya cakap jangan langgar salah force, yeah
Petak gucci kain kafan ada sauce, yeah
Mungkin aku lagi menarik
Jatuh boy aku bangun balik
 
Apa guna lu nak borak kalau takleh bikin sampai barang habis?
Ada yang naik, ada yang dah jatuh dari puncak manis
 
Aku bangun takkan jatuh boy amaran ku
Tak nak cari hidup cara bayang hantu
Dia kata pandai kepala otak
Gua tak masuk campur dengan barang cam tu
 
Gua tak suka pandang kat cermin
Malas layan mamat tu
And when they holla atcha man
Gua buat cam gua tak tahu
Diorang nak check in the bank
Gua ada check on my shoes
Sekarang gua orang lama
But barang masih baru
Dah berapa lama, kali ku dah naik turun?
Rollercoaster pun dah boring
Kalau gagal, takkan post up dekat story
Semua ku dah lihat, dari sini ke akhirat
 
Apa guna lu nak borak kalau tkleh bikin sampai barang habis?
Ada yang naik, ada yang dah jatuh dari puncak manis
 
Aku bangun takkan jatuh boy amaran ku
Tak nak cari hidup cara bayang hantu
Dia kata pandai kepala otak
Gua tak masuk campur dengan barang cam tu
 
Aku bangun takkan jatuh boy amaran ku
Tak nak cari hidup cara bayang hantu
Dia kata pandai kepala otak
Gua tak masuk campur dengan barang cam tu
 
Jatuh, jatuh, cam tu
Jatuh, jatuh, cam tu
Jatuh, jatuh, cam tu
 
Jatuh, jatuh, cam tu


Lirik Kuey Teow - SonaOne feat. Kidd Santhe

Lirik Kuey Teow - SonaOne feat. Kidd Santhe

 


(Chorus – SonaOne)
Aku memang tak boleh buat salah
Semalam lepak tapi hari ni buat macam gua tak kenal pulak
Whats up? Tanya kau whussup, aku tak jawab
Sah, satu KL kering tapi Kuey Teow ku basah
Panas, macam dalam kuali, macam dalam Kuala
Lumpur, keranda Gucci kalau aku dalam kubur
Cool bro, Aku jumpa Boss pakai Hugo
Harga naik sampai gunung
Celek sikit dengan burung

(Verse – SonaOne)
Kasut Nike, belum keluar lagi
Lagi dua Hari, tapi ku dah pakai di kaki
Tak perlu test, kalau tu Tesla, tak perlu car key
Miyazaki masak Teppanyaki, bakar Cookie warna edamame
Everything ‘round me lookin’ like lukisan Salvador Dali

Aku nak pergi Bali, Omnia VIP
‘Pastu tu pergi JKT, Pagi-Sore ori
Nak pergi Shibuya beli White Tee
Shopping kat Pavi dah boring
Aku malas layan wartawan, 
I put “This Is The Way” on a white gold ring

I’m at The Ranch kat Clarke Quay
Dua perumpuan ‘cam Archie
Pakai topeng bila naik MRT
Kalau ku party, confirm lu RT
(Party kat rumah je)

Tak baru, It’s what I do
Look at you, Tak padu
Kenapa tu? Takpe dude
Takda mood nak berbual
Nothin new, it’s what I do
Look at you, tak malu
Siapa tu? I’m the dude, EH!

(Verse – Kidd Santhe)
AKU MEMANG JENIS SUKA BERSALAH 
FLEX AKU LAIN SUP TULANG PUN PATAH
KU SUKA LANGGAR I DONT GIVE FAKTA
AWEK LU DEKAT KATIL ANAKKU SEPAH DI BANTAL

Rapper cam 
Asal nak sensitif
Sajat pun kalah skali
Olabola cuti
Tak ya nak gigit jari
Salam darah macam G
Semua nak family
aKu pisah macam joe ngan malique

Aweklu
Haritu
Cariku
Gerak lu
Rogerku
Namaku
Abah you
Salam lu
Salahku
Layanlu
Tolongmu
Wat lagu
Macam ku
Tapi tu
Tak laku
Siapa tu

Ku tak perlu label label aku
3 tangan sentuh gaji
Dompet cari kamu
Ku tak perlu label label aku
3 tangan sentuh gaji
Dompet cari kamu
Jangan pandang belakang
bila sebut nama aku
Jangan pandang belakang
aku tukar nama kamu
Jangan pandang belakang
bila sebut nama aku
Aku silap tanam
Hidup dia jadi hantu

(Chorus – SonaOne)
Aku memang tak boleh buat salah
Semalam lepak tapi hari ni buat macam gua tak kenal pulak
Whats up? Tanya kau whussup, aku tak jawab
Sah, satu KL kering tapi Kuey Teow ku basah
Panas, macam dalam kuali, macam dalam Kuala
Lumpur, keranda Gucci kalau aku dalam kubur
Cool bro, Aku jumpa Boss pakai Hugo
Harga naik sampai gunung
Celek sikit dengan burung


Lirik Bomba - SonaOne

Lirik Bomba - SonaOne



I like to smell new money
Like to buy jewels
Huruf LV dekat belakang baju
Big fat check just to match with my shoes
Putih salji buat dia achoo

Aku suka bahu cookie
Famous macam amos
Tak ah hafal alfabet
Aku sudah A-list

Aku selalu target
Korang semua aimless
Dia orang nak steal from me
Aku keep it stainless

Bom bom
1-0 bila dia orang bohong
Quand je ma la pete au moins
C’est pas des mensonges

Bila aku tengok
Dia orang kena pakai teropong
Smell the fire call the bom-bomba
Minah ni wavy macam om-ombak
Dia suka shake her body
Baby do the con-conga
Sampai jalan long-longar
Smell the fire call the bom-bom-bom

Call the bom-bomba
Minah ni wavy macam om-ombak
Dia suka shake her body
Baby do the con-conga
Sampai jalan long-longar
Smell the fire call the bom-bom-bom

I like to smell new money
Like to buy jewels
Huruf LV dekat belakang baju
Big fat check just to match with my shoes
Putih salji buat dia achoo

Bless you
Ta meuf, c’est un thon gars
When it come to the tune, now
J’en trop gars
Bitch I got in the vault, yee
Tak yah bongkar

Je suis au tribunes pour le grand prix
Vous etes au go kart bitch
Saccohe banane virgil, couleur banane
Jai fait tour a kuala
Maintenant jfais tour a paname
Moi j’aipris 2 cachets
Brice de nice je suis casse
Toujours plus que assez
Toujours froze comme ac

Aku suka bahu cookie
Famous macam amos
Ain’t no letter that I wouldn’t write you
Imma say bless
You aint even achoo

Smell the fire call the bom-bom-bom
Minah ni wavy macam om-ombak
Dia suka shake her body
Baby do the con-conga
Sampai jalan long-longar
Smell the fire call the bom-bom-bom

Call the bom-bomba
Minah ni wavy macam om-ombak
Dia suka shake her body
Baby do the con-conga
Sampai jalan long-longar
Smell the fire call the bom-bom-bom-bomba
Lirik Lagu Pun Boleh - Alif feat. SonaOne

Lirik Lagu Pun Boleh - Alif feat. SonaOne



Jikalau saya nak saya pun boleh
Jikalau saya nak saya memang boleh
Apabila saya bikin confirm semua toleh
Jikalau saya nak saya pun boleh

Jikalau saya nak saya pun boleh
Jikalau saya nak saya memang boleh
Apabila saya bikin confirm semua toleh
Jikalau saya nak saya pun boleh

Alif ada cara (ay) don’t play no games
Setiap benda ia buat memang “a”
Dulu saya budak badung kini budak baik
Jadi bilalah nak badung azzah tengok alif
Mula mereka tengok saya macam pelik
Kini mereka kata kamu sangat menarik
Saya pantang bila kamu nak buat baik
Saya jalan dulu pape picit

Setiap ahad ku ke pulau temasek
Gotta run some aaron cam pelakun malik
Ramai rappers malas masih cuba selit
Alif bila kamu nak tolong buat mixtape
Jangan sekali persoal kebolehan saya (no no)
Always sick macam sentiasa achooo
Selalu kerja keras absurd macam batu
Dan saya always on the news macam bahasa baku
Okay

Jikalau saya nak saya pun boleh
Jikalau saya nak saya memang boleh
Apabila saya bikin confirm semua toleh
Jikalau saya nak saya pun boleh

Jikalau saya nak saya pun boleh
Jikalau saya nak saya memang boleh
Apabila saya bikin confirm semua toleh
Jikalau saya nak saya pun boleh

Apabila orang kata saya tidak boleh
Saya tunjuk belah bawah cakap it’s okay
Dulu saya budak badung kini budak baik
Rasa cam tak masuk nalar namaku dah naik
Wow…aku memang tak suka orang malas
Message korang semua saya takkan balas
Ay straight jalan terus macam bb-8
And I keep it sleeq like tepi sikit
Dulu takde money untuk medical bills
Now I keep it frozen macam let it go chills
And I gotta peels fresh like marigold spills
Sentiasa set a goal (will)
Gagal maju perlahan laju
Garam madu jikalau tak nak then I’ll do
Lama,baru,berlagak,malu
Itu perbezaan awak dan aku

Jikalau saya nak saya pun boleh
Jikalau saya nak saya memang boleh
Apabila saya bikin confirm semua toleh
Jikalau saya nak saya pun boleh

Jikalau saya nak saya pun boleh
Jikalau saya nak saya memang boleh
Apabila saya bikin confirm semua toleh
Jikalau saya nak saya pun boleh