Wednesday, 8 January 2020

Lirik Syarat Bahagia - Dinda Permata



Berikan sajaku satu ruang
Menaklukan kamu
Di kali ini

Menggapai semua syarat
Untuk aku memiliki kamu
Katakan saja

Hanya jalan ini sanggup ku terima
Ingin sedikit tuk merasakan cinta
Hapuskan semua
Kesal dihatimu

Percayalah ku akan mencinta
Seluruh hidupmu
Beri kau bahagiaku
Kerna aku merasakan cinta

Menggapai semua syarat
Untuk aku memiliki kamu
Katakan saja

Hanya jalan ini sanggup ku terima
Ingin sedikit tuk merasakan cinta
Hapuskan semua
Kesal dihatimu

Percayalah ku akan mencinta
Seluruh hidupmu
Beri kau bahagiaku
Kerna aku merasakan cinta

Hanya jalan ini sanggup ku terima
Ingin sedikit tuk merasakan cinta
Hapuskan semua
Kesal dihatimu

Percayalah ku akan mencinta
Seluruh hidupmu
Beri kau bahagiaku
Kerna aku terlalu mencinta

Tidakkah kau tau
Tulusnya untukmu
Hanya kerna terlalu mencinta

Lirik Akhirnya Ku Tahu - Projector Band



Hilang hilang segala derita
Hilang hilangnya cintaku padamu
Aku yang berduka

Tak sanggup lagi ku mengingatimu
Tak sanggup lagi ku terus merindu
Potret kasihku

Selalu (selalu)
Selalu ku dibiarkan
Sendirian tanpa belaianmu

Berlalu (berlalu)
Berlalulah segalanya
Jangan pernah engkau biarkan aku

Selendang yang kau berikan padaku
Mungkin dapat mengubati luka rindu
Dihatiku

Kau berubah disaat ku tak rela
Simpan saja
Kenangan itu

Biar ku lupakan semuanya
Harapan yang indah
Kini kelam menjadi dendam
Untuk sekali ini
Ku terus berdiri

Selalu (selalu)
Selalu ku dibiarkan
Sendirian tanpa belaianmu

Berlalu (berlalu)
Berlalulah segalanya
Jangan pernah engkau biarkan aku

Selendang yang kau berikan padaku
Mungkin dapat mengubati luka rindu
Dihatiku

Kau berubah disaat ku tak rela
Simpan saja
Kenangan itu

Biar ku lupakan semuanya
Harapan yang indah
Kini kelam menjadi dendam
Untuk sekali ini
Ku terus berdiri

Lirik Overthink. - Ain Edruce feat. Akwa Arifin



Kemana you pergi kemana you hilang
Aku check fon aku tadi you tak reply since siang
Mula tak sedap hati aku rasa tak tenang
Why you do this to me overthink mula datang serang

Kemana you pergi kemana you hilang
Aku check fon aku tadi you tak reply since siang
Mula tak sedap hati aku rasa tak tenang
Why you do this to me overthink mula datang serang

Yoo!
Kenapa you tak call tunggu you all day
Just nak you update and I'll be on my way
Bukan nak marah just kecik hati
You buat macam tak kesah
Langsung takde rasa nak whatsapp

At least kata la yang you busy kejap
Bukan tak sabar, cuma terasa tersiksa dah lama
Pening kepala fikirkan pasal you!
Menyiksakan, bila kemana you pergi pun I tak tahu
Please understand my broken past has lead me to have a trust issue,
And yes im trying to ignore my thoughts yang tengah bermain
Cuba fikir selain what's in my mind, elak overthinking yang merapu
I actually do

Trust you aint tryna be mean when I ask you where've you been
Checking my text, tengok you dah tinggalkan dekat seen
Aku cuma perlukan untuk you bagitahuuu!
Supaya hati aku tenang dan tak terganggu

Kemana you pergi kemana you hilang
Aku check fon aku tadi you tak reply since siang
Mula tak sedap hati aku rasa tak tenang
Why you do this to me overthink mula datang serang

Kemana you pergi kemana you hilang
Aku check fon aku tadi you tak reply since siang
Mula tak sedap hati aku rasa tak tenang
Why you do this to me overthink mula datang serang

Aku tak kesah you nak lepak dengan siapa
Aku tak kesah you nak lepak dekat mana
Aku tak kesah perempuan ataupun lelaki
Malam sampai ke pagi
But baby please just tell so that I could be in peace

I really cant handle the pain
Don't know what's driving me insane
Don't know bout you
But this thing will make me overthink
You rasa macam benda ni tak penting?
Tapi nak buat macam mana
Banyak kali I bagitahu you sudah
Tak endah
Nampak macam tak kesah
And I know things will remain just the same
Hancur, hancur yaa yaa

Kemana you pergi, kemana you hilang
Aku check fon aku tadi, you tak reply since siang
Mula tak sedap hati, aku rasa tak tenang
Why you do this to me, overthink mula datang serang
Yeah

Tuesday, 7 January 2020

Lirik Gerak - Treehill X ZIIN



Hari ini ku mahu kau disini
Biarpun hujan membasahi bumi
Hari ini ku mahu kau mengerti
Antara kita sudah pun berakhir

Selama ini tak ku menyedari
Hanyut aku terus dibawa arus
Kali ini nyata kau menyakiti
Mungkin sudah waktu aku berlari

Oh aku berharap
Tiada lagi kau datang menghampiri
Oh pandanglah mata
Lama mana hati mahu kau sakit

Selama ini tak ku menyedari
Hanyut aku terus dibawa arus
Kali ini nyata kau menyakiti
Mungkin sudah waktu aku berlari

Oh aku berharap
Tiada lagi kau datang menghampiri
Oh pandanglah mata
Lama mana hati mahu kau sakit

Oh aku berharap
Tiada lagi kau datang menghampiri
Oh pandanglah mata
Lama mana hati mahu kau sakit

Lirik Pelangi Dan Kau - Hujan feat. Azlan & The Typewriter & Loca B



Ku lihat langit
Muncul pelangi dan kau
Senyuman yang sama

Biar pun tinggi
Akan ku daki
Biar ke langit ku harus cuba

Hey kita punyai semua
Untuk kita terus bersama
Hey genggam tangan kita
Kau dan aku kan lalui semua

RAP;

Lihatlah mata aku
focus jangan kelip
semua yang kau mahu
biar angan but it's worth it
semangat berkelip merah
macam lampu rakaman
jadi jangan berserah
sejarah sedang dirakamkan
mungkin jauh dalam kilometer
atau bekalan tidak seberapa
jauh kerna cabaran datang tidak diduga
tak mengapa, ambil masa, kerna ia mengambil masa
but you can put it in the record yang aku sudah kata
KITA KAN BERJAYA!
Let's go!