Lirik Sensei Perlu Terapi - Benzooloo, Highrule

Lirik Sensei Perlu Terapi - Benzooloo, Highrule


jangan tidur dulu sebap malam masih muda
masih banyak lagi benda yang kita
belum cuba kalaw aku whatsapp,
jangan bagi "last seen" begitu cepat mood
swing kau tukar musim

kenapa takut hujan kalau aku jadi payang?
at the and day bukankah
kau juga yang untung?
sebap badan masi kering aku habis basah
kuyup hujung kulit jari mengecut
macam kurma yusuf taiyoob

lepas isnin bikin bitin, selasa patut
selesa kan? tapi, kenapa pula bole ada
retakan pelik,itu yang buat aku terfikir
kau jauhkan diri setiap kali
aku datang hampir

memang tidak logik tapi aku cuba faham
kenapa sekarang banyak alasan
tidak boleh keluar malam?
mungkin ada orang lain yang
aku tidak nampak dia dalam filem kita
cuma berlain watak

apa guna hidup kalau suda jadi gila?
bila semua titik peluh tidak lagi bermakna
bagi aku tequila, mungkin aku perlu mabuk, 
sensei perlu terapi suda penat mengamuk
(oooh)  ~ menyerah dengan tenang
ini satu peperangan aku tidak akan menang

damn fuck it, ini lain macam punya kick
dulu baik-baik sekarang cari penyakit
kalau dulu aku jay-z, kau pula beyonce
sekarang kita problem macam rosamah dan
najip hey!
kiri kanan kiri,ini terakhir aku kawad
kau bukan lagi sarjan yang perlu
aku tabik hormat, bagi tahu mama
bapa yang aku suda mengaku batal
saja rancangan untukjadi menantu

dan minta maaf kalau ada yang
terlanjur, apa silap aku jangan malu
untuk tegur. tunggu verse ketiga nanti,
highrule akan rap, lepas dia habis
spit,jangan lupa lupa untuk clap! 

kalau rasa mahu borak, hmm tiada masalah
datang saja satu malam lepak sm hisap
shisha sebelum kedai tutup habis masa
bunyi gong kojek boleh tolong untuk
balanja satu bong

apa guna hidup kalau suda jadi gila?
bila semua titik peluh tidak lagibermakna?
bagi aku terquila, mungkin aku perlu mabuk 
sensei perlu terapi sudah penat mengamuk
(oooh) ~ menyerah dengan tenang 
ini satu peperangan aku tidak akan menang


manisnya sedang berkasih, 
mana pergi janji-janji sekian lama
kau beri kehendak kau ku turuti
masih juga kerut dahi ayat
berulang kali, punca sering dicari terjadi
please lah, cuba buang sifat salah sangka, 
punah harapan senja ku pasrah, 
setelahku korbankan,hari mahu hujan
membasahi layang
rhyme dia line macam tayang
lain yang diduga cuma luah sayang
ku bayang dalam wayang kenang kisah
silam benang disimpukan,kesimpulan
cerita aku lebih percaya dagaan suratan,
kehidupan untuk kita atur langkah
demi langkah, pikul baik jalan cerita,
moga cinta yang tiba cinta luar biasa
cinta yang membawa sampai ke syurga

apa guna hidup kalau suda jadi gila?
bila semua titik peluh tidak lagi bermakna?
bagi aku terquila, mungkin aku perlu mabuk
sensei perlu terapi suda penat mengamuk 
(oooh) ~ menyerah dengan tenang 
ini satu peperangan aku tidak akan menang


Lirik Dua Puluh - Yonnyboii, Luca Sickta, Benzooloo & Kmy Kmo

Lirik Dua Puluh - Yonnyboii, Luca Sickta, Benzooloo & Kmy Kmo


jarang borak dengan orang yang gua tak berapa kenal,
salah orang takut barang gua semua dia bedal,
dah banyak hal, yang lu bedal packing pastu jual,
bulan terang tak sesuai, orang sembarang ramai kaki penggal,
 
invade
lawan infidel,
lepas kumpul intel,
baru confident
tidak shy
bukan spy topeng in disguise,
cuma nobita mata merah,
floating in the sky, woah
kan sudah bilang,
genap dua puluh sekarang ada kilang,
sebelum jadi branding, masuk arus trending,
jangan dulu testing, kalau tidak cukup training, uh
masih lagi standing buat ucapan ceremony,
mahu bukti apa lagi sudah ada testimoni, uh
banyak parasite sembur pesticide,
tidak perlu risau ini exercise,
 
teruja bukan?
if no sila rewind, kalau lama jangan skip iklan
baru buka flow ni, apa khabar?
moiz the playaz or cool dude, itu rahsiakan.
haha ok kasi cepat cepat kasi hantar baris lain dah selamat,
misi mahunya berjaya macam pak selamat
yo siq! jangan lupa sastera yang keramat. like!
" di cabar mereka serah bendera, dua dekad berperang kekal merdeka,
kunci kuasanya tak pernah kita lena ,
akan terus bangkit cetus revolusi era. jeda "
 
ni apa cer?
borak kosong ke mana?
sibuk flex, sibuk nak kejar nama?
poket tebal, namun otak masih bebal,
rasa rasa diri kebal,
sebab sorang, semua bedal,
itu berita terkini,
al kisah baru jadi bini,
mana a class?
got that finesse?
itu semua a list?
yeah, im bigger than the a list,
got all rings on my both fist,
call me your ‘friend’?
then i can say ‘who’s this?’
houston,
boston celtics tembak rocket jatuh sudah pasti often,
juki joki huruf 20kali ganda long term,
confirm,
i'm with red kebaya jiwa kental edith cowan, now..
 
jarang borak dengan orang yang gua tak berapa kenal,
salah orang takut barang gua semua dia bedal,
dah banyak hal, yang lu bedal packing pastu jual,
bulan terang tak sesuai, orang sembarang ramai kaki penggal,
 
eh tak da hal semua boleh, boleh,
semua boleh, boleh,
apa da hal gua okay, okay,
gua okay, okay,
lantak korang, gua okay okay,
asal semua steady,
kalau boleh,
biar lebih,
layan boleh, sampai lu ketagih.
 
masih versatile hati malaikat minda aksara macam techa nina,
bukan rockstar, popstar aku slash, goreng peluru kata macam guitar metallica,
geliga liga, 20 tahun riwayat saga
kena smackdown to the ground, amuk batista,
register this mista, spill the coffee, barista,
playaz spill the tea bukan macam sista sista
sinister, paranormal untuk para normal yang sinis sir,
jangan selesa,
senandika, spektra refleksi lensa,
visi 2020 kau dah ku buat umur 20 dah.
 
harga pasar payah nego
cara lama gaya retro
salam kenal takyah intro
orang pagar aku tembok
tak kenal maka takkan sebok
tak pernah putus semua rantai elok
di atas bata ada esok
selalu woke dan takkan pernah lentok
tak kenal rungkap barai
dah kena suap lalai
jangan sembang juju
kalau kau masih suam susu
 
i aint got no swag,
aku macam black metal,
bunuh beat 105 bpm, gentle,
bawak aura datang dari dalam south central,
scotts tak emotion macam takde kendall,
jenner takde gender,
keranda mintak tender,
malas cakap banyak takut lirik kena censor,
dalam album aku banyak score,
masa depan terang dah macam lampu pendaflour,
cuz aku cuba jujur dalam lagu takkan hipokrit,
sampai jarang tidur takkan nak bagi free profit?
kan? hittaz sampai mati even malas keluar tv,
malas cakap banyak better ku pass bagi kmy,
 
jarang borak dengan orang yang gua tak berapa kenal,
salah orang takut barang gua semua dia bedal,
dah banyak hal, yang lu bedal packing pastu jual,
bulan terang tak sesuai, orang sembarang ramai kaki penggal,
 
eh tak da hal semua boleh, boleh,
semua boleh, boleh,
apa da hal gua okay, okay,
gua okay, okay,
lantak korang, gua okay okay,
asal semua steady,
kalau boleh,
biar lebih,
layan boleh, sampai lu ketagih.
 
mana ? mana ? lighter-lighter ? bak bak !
cuba check di rak-rak,
plaque-plaque,
on the way ber block-block,
a-list,
merebak dalam playlist,
digital dah ke bulan macam crypto lepas bearish,
bullish profit progress jadi presisi flow sesi,
element cukup 4 poligami prosesi,
profesi, bro,cara professional,
produktif 20 tahun program processional,
k.b.h nasional,
mph laju atas nombor,
187 di selekoh tanpa slow mo,
promo gila, macam chrono trigger,
akira toriyama juga punca ku geliga.
 
lain liga lain cara
lain api lain bara
lain kain lain lara
berapa “line” dah bersara?
tak pernah tunggang ombak,
banyak reka cipta..
dentum hujung tombak
ramai jatuh, sick ta..
meminta?
bila baris lemah asah parang,
terlalu bergantung pada barang dapatnya jarang,
jadi ku olah satu persatu jalan yang lurus,
sekarang ber isi ya, dulu sekeping, kurus,
jari menari, fulus,
taipkan ayat lulus,
ramai bertungkus lumus,
kaji cara ku rumus,
berapa ramai bintang namun sinar hanya satu,
bertukang bikin barang sampai jadi hanya aku,
 
jarang borak dengan orang yang gua tak berapa kenal,
salah orang takut barang gua semua dia bedal,
dah banyak hal, yang lu bedal packing pastu jual,
bulan terang tak sesuai, orang sembarang ramai kaki penggal,
 
eh tak da hal semua boleh, boleh,
semua boleh, boleh,
apa da hal gua okay, okay,
gua okay, okay,
lantak korang, gua okay okay,
asal semua steady,
kalau boleh,
biar lebih,
layan boleh, sampai lu ketagih.


 

Lirik Emosi (OST Scammer) - Benzooloo & Khodi

Lirik Emosi (OST Scammer) - Benzooloo & Khodi

 


Harta menjauhi realiti
Emosi mendominasikan diri
Jiwa kosong bagai pendusta

Minda tak seiring dengan hati
Nafsu yang memakan segalanya
Hidup yang dikaburi ilusi
Tiada arah tujuan

Malu bertanya sesat di jalan
Meluru ke kolam keperitan
Hukum alam tak kau pedulikan
Tiada arah tujuan

Dapat jangka
Sebab angka
Jumlahnya bertambah
Janji tidak
Akan tripping
Akhirnya bercanggah
Kerana nombor
Atas kertas
Niat pun berubah
Tidak buat aktiviti
Jika tidak berupah

Sukar berhenti
Sudah jadi kebiasaan
Urat dawai tulang besi
Sekarang peluh kebasahan
Dalam kesabaran
Rempuh kekerasan
Tidak bazir tiap detik
Rebut peluang keemasan

Ini semua duniawi
Kau macam ikan kecil
Terjun ke dalam tusnami
Hanyut terus ke dalam laut
Tiada tangan untuk kau paut
Dulu sudah cuba untuk beritahu
Kini baru kelam kabut

Kewangan
Terbang ke awangan
Terperangkap dalam sistem
Mangsa tawanan
Tergoda dengan nota
Hingga tiada akhir noktah
Hanya tengok pada pro
Terlepas pandang kontra
www.liriklagumalaysia.com

Perkara biasa
Sebab tiada yang sempurna
Minda belum cukup jernih
Macam perairan semporna
Kena game oleh scam
Contoh paling dekat ponzi
Skim cepat kaya
Umur belum cecah forty

Mahu cuci duit
Jangan hantar pergi dobi
Lantik satu dari kroni
Untuk wayang jadi proksi
8 keturunan
Tidak kebuluran
Yang kurang bernasib baik
Masih berkebun dalam hutan

Minda tak seiring dengan hati
Nafsu yang memakan segalanya
Hidup yang dikaburi ilusi
Tiada arah tujuan

Malu bertanya sesat di jalan
Meluru ke kolam keperitan
Hukum alam tak kau pedulikan
Tiada arah tujuan

Ini semua duniawi
Kau macam ikan kecil
Terjun ke dalam tusnami
Hanyut terus ke dalam laut
Tiada tangan untuk kau paut
Dulu sudah cuba untuk beritahu
Kini baru kelam kabut

Kewangan
Terbang ke awangan
Terperangkap dalam sistem
Mangsa tawanan
Tergoda dengan nota
Hingga tiada akhir noktah
Hanya tengok pada pro
Terlepas pandang kontra


Lirik Bebas - Benzooloo & Jonathan Tse

Lirik Bebas - Benzooloo & Jonathan Tse

 


Aku mahu bebas
Karna belum puas
Bila hampir kalah
Buat kerja gila
Aku mahu bebas
Aku mahu bebas
Tiada kontroversi
Banyak mata memerhati
Aku mahu bebas

Aku mahu bebas
Siapa boleh adjust?
Kalau ada cable
Bagi yang boleh trust
Bukan control atau kongkong
Itu semua kontol
Ramai tidak sokong

Aku cuma mahu bebas dari
Bangun marah setiap pagi
Otop pipi bergerak
Belajar untuk senyum
Tanpa ada guna serum dan bebas like
Banduan keluar penjara
Ada waktu melawat
Tiada orang ziarah
Semua tengok pakai kanta
Apa kata berdamailah
Pasang beat atau dengar lagu sean paul
Tripping di jamaica ataupun niagara falls
Belaja sifat biologi neanderthal
Dan cuba untuk outlast
Macam dalam contest
Mahu panjang story tapu bukan podcast

Aku mahu bebas
Karna belum puas
Bila hampir kalah
Buat kerja gila
Aku mahu bebas
Aku mahu bebas
Tiada kontroversi
Banyak mata memerhati
Aku mahu bebas

Kasi on kasi on macam james lebron
Paquiao, slam dunk punch punch, bring it on
3 mata malam ni ku mimpi
Hustle tidak berhenti, kasi jadi, masih on lagi
It's been 15 years, sweat and tears
Kerja keras untuk make it dalam industri
Obses bikin hit, sampai lupa diri

Siapa tahu, apa formula one hit wonder
Lain macam sampai views juta-juta
Belum kena tidak apa, usaha dan cuba
Yang penting maintain my composure

38 hanya angka jangan lupa
Just keep it real, umur tidak kira
Real deal, keep the feel
Drop the hit stay chill
Masih on lagi bah

Aku mahu bebas
Karna belum puas
Bila hampir kalah
Buat kerja gila
Aku mahu bebas
Aku mahu bebas
Tiada kontroversi
Banyak mata memerhati
Aku mahu bebas

Mungkin kita ingin bebas
Dari benda yang berbeza
Writer's block hingga susah mengeja
Macam muka tony stuck bila habis ion
Boleh out of luck jumpa andre the giant

Ambil risiko untuk gamble more
Harap ada kuasa magis macam dumbledore
Tapi bukan potter boleh tembus portal
Tongkat sihir tembak api warna purple

Mati yang perlahan rest in peace
Macam tunggu benny untuk rapping bahasa english
Cari missing piece macam c.S.I
Forensik dalam musik kes terus selesai

Sudah lama sangkut dari bulan julai
Tapi orang sanggup tunggu buka kedai
Macam kau, beli baju dari playaz sehelai
Diracun oleh kawan selepas kena suruh try


Lirik Muda - Ora Della feat. Benzooloo

Lirik Muda - Ora Della feat. Benzooloo



Opps kau buat lagi
Lukakan hati sendiri
Kecuaian dalam memilih
Biar pun di pesan berkali kali

Eh aku janji tapi dia mari
Senyumannya buat ku jatuh hati
Bukan sebab aku tak cuba tolak
Semua tahu jatuh cinta sukar dielak

Zaman muda banyak buat salah
Zaman mudah semua pernah rasa
Cinta pertama sukar dilupa

Zaman muda aaahh
Zaman muda aaahh
Zaman muda aaahh
Zaman muda aaahh

Bukan satu dua kali ku tersilap langkah
Eh mungkin time tu aku tengok paras rupa
Minta maaf sebab mata aku leka
Minta maaf I’m a bit gila cinta

(Benzooloo)
Kembali zaman mudah mungkin boleh ulang lagi
Belajar dari silap banyak kali ulang kaji
Tulis dalam nota entah berapa muka surat
Elak dari cedera macam otot salah urat

Di lafas janji manis penuh gula macam mnm
Menusuk kalbu membunuh macam akm
Sentuhan borneo kalah vibe atl
Kerja keras separuh mati sampai pentas ajl

Zaman muda memang banyak buat salah

Tapi itu hidup ajar untuk tidak mengalah
Hidup macam judi siap sedia buang dadu
Fikir cara untuk menang sambil tangan pegang dagu

Info pembenci aku ingin tumpang lalu
Tembus dinding penghalang macam diri ini hantu
Kalau mereka serang retatilisai penuh
Sampai mereka bosan tiada topik jadi jemu

Nah jangan main main dengan diri aku yang dulu
Tangan kiri pegang mic tangn kanan dalam saku
Berapa boleh jum[a watak macam kita
Masuk dalam al-kisah berpakaian lamina

Zaman muda banyak buat salah
Zaman mudah semua pernah rasa
Cinta pertama sukar dilupa

Zaman muda aaahh
Zaman muda aaahh
Zaman muda aaahh
Zaman muda aaahh
Lirik Tak Payah Jerit - Zemo feat. Benzooloo

Lirik Tak Payah Jerit - Zemo feat. Benzooloo



Tak payah jerit
Tak payah jerit

I know that you know
Know that I'd be killin'
This shit is different as long I'm gonna make sense
Touchdown in the end so ayyy
Penat mengalah so wei
Kita nak menang so wei
Tak lupa jejak kaki so wei!
Private location, tak kisah
Mana arah terjerat asal tujuan satu hala
Rollin' up with the dharma
Catchin' up with the k

Holla
Hakuna matata
Hakuna
Hakuna
Hakuna
Matata

Dongak dah ke langit
Tapi kaki masih dekat dasar
Now you wanna upgrade?
Taktik atau drastik semua make sure go right
Flow goin' crazy
I'll make it tight studio all night

Down with the fellas
I'd be on the ground with the fellas
Takyah sombong thats how they tell us
Fly macam mana pun crew tetap illest

Tak payah jerit ya aku tau, cara masih cara kampung boi
Tak payah jerit ya aku tau, tunduk masih nampak korang boi
Tak payah jerit ya aku tau, cara masih cara kampung boi
Tak payah jerit ya aku tau, tunduk masih nampak korang boi

Beat kosong
Stim potong
Bersih macam taman baru kena gotong royong
Daripada tadi tunggu soalan dibuka
Sampai tahan nafas, sampai unggu muka
Lawalah berehat sekarang
Cuma hantar kami berdua
Pastikan pesanan sampai
Ke setiap pelusuk telinga di benua

Darah muda
Belum tua
Masih perintah penggal kedua
Rakam
Demo
Demonstrasi
Tiada cabut undi
Demokrasi

Bukan kena pugal
Cuma letak polisi
Yang whack tiada skill bakal di demolisi
Macam bangunan lama yang tiada penghuni
Lantunan gema berganda bilaku berbunyi

Masih boleh tulis
Berapi terpaksa dikipas
Tapi itu sajaku berkias
Sayang beat cantik tempo pun cun
Tapi tiada orang menghias

Lepas dorang dengar
Kena serang jantung
Ada yang kena strok
Keras macam patung

Dulu bina badan
Sekarang bina ayat
Dulu kumpul saman
Sekarang kumpul mayat
Say what?

Tak payah jerit ya aku tau, cara masih cara kampung boi
Tak payah jerit ya aku tau, tunduk masih nampak korang boi
Tak payah jerit ya aku tau, cara masih cara kampung boi
Tak payah jerit ya aku tau, tunduk masih nampak korang boi
Tak payah jerit ya aku tau, cara masih cara kampung boi
Tak payah jerit ya aku tau, tunduk masih nampak korang boi

Lirik Terkemuka - Benzooloo, Zizi Kirana & Sandra Dianne

Lirik Terkemuka - Benzooloo, Zizi Kirana & Sandra Dianne



Terang bintang hingga bersinar fana
Dilambung ke awan
Hingga ternampak cuma
Kelajuan meniti jiwa raga
Hingga bertatah intan
Menjadi terkemuka

Pergi cari kapur putih conteng di papan hitam
Cipta ekuasi sendiri daripada perlu pinjam
Ingin jadi virtuoso ganda usaha kerja
Ganjaran kemudiannya datang meyusul pula
Tapi nampak dari mata masih ragu-ragu
Apa impresi pertama misalnya tidak laku
Sejam yang lalu yakin tidak kena kecam
Perasaan kurang pasti buat satu badan kejang
Yang penuh disitu bukti masih harum
Bukan senang untuk benang terus masuk lubang jarum
Nampak macam kalah tapi sebenarnya bukan
Belum orbit sepenuhnya nampak sinaran bulan
Kalau ingin yang lebih baik dari yang hari ini
Ambil contoh dari tokoh dan informasi terkini
Tujuan tabur baja supaya cepat tumbuh
Pastikan awal isi forum selagi belum penuh

Terang bintang hingga bersinar fana
Dilambung ke awan
Hingga ternampak cuma
Kelajuan meniti jiwa raga
Hingga bertatah intan
Menjadi terkemuka

Kalau bukan sekarang jadi bila lagi
Teroka tempat orang lain tidak berani pergi
Masuk kebun sub atomik partikel bersentuhan
Gabungan menjadi kalau kodisi mengizinkan
Banduan dalam minda sedang minta bantuan
Buat keputusan sendiri bila kebuntuan
Tapi banyak orang kipas patutlah rasa sejuk
Ular yang mematuk datang dalam banyak bentuk
Ada yang kurang bahaya tapi kuat mengutuk
Suka buka luka lama yang susah untuk tutup
Tak pernah cukup semua harus berhenti
Tukar algoritma hidup dengan peranti paling canggih
Kalau hidup bagi lemon ambil pengisar buat jus
Minum di tepi beranda hanya perlu diam
Shuuu…
Catat di kalendar bila tarikh temuduga
Ternyata terbuka untuk jadi terkemuka

Tenang malam meniti masa silam
Setiap tenteram mula bergaung dalam
Namun hanya yang kembali bergema
Cuma yang terkemuka dimandikan cahaya

Terang bintang hingga bersinar fana
Dilambung ke awan
Hingga ternampak cuma
Kelajuan meniti jiwa raga
Hingga bertatah intan
Menjadi terkemuka

Sudah bilang bukannya susah bidang
Lima puluh lima puluh tendang tapi kena tiang
Egosentrik besar ekar buat orang lain hindar
Senang rancang dari awal tapi sayang kurang pintar
Pasal dalam parsel ada puzzle
Dengar khabar sendiri belum jumpa final
Pusing vinyl perlahan dapat untung
Lega dengan pemandangan bila sudah atas gunung
Kau lihat kelibat sekarang makin giat
Kau lihat kelibat sekarang makin giat
Sedia pasang niat terima hakikat
Buat apa yang kita minat jadikan itu pembakar
Langit sudah bersedia tinggal kau jadi pencakar

Terang bintang hingga bersinar fana
Dilambung ke awan
Hingga ternampak cuma
Kelajuan meniti jiwa raga
Hingga bertatah intan
Menjadi terkemuka
Lirik Lagu Nyalakan - Benzooloo feat. Mimifly

Lirik Lagu Nyalakan - Benzooloo feat. Mimifly



Nyalakan obor di hati
Jalannya penuh raksasa
Harungi liku hidup yang berduri
Obor itu biar menyala

Terasakan sinaran mentari menyentuh kulit
Adrenalin kelabut
Janjikan tiada yang sulit
Renjisan kelenjar berfungsi dengan penuh makna
Suntikan darah kembara membara bagai magma

Tuangkan lebih suntingan
Kalau langsai produksi
Kudus dari penyulingan dan perilaku proaksi
Tapi, bukan cerita tentang osmosis terbalik
Nanti kalian singkat akal
Bagai tiada lampu trafik

Bertembung laluan yang tengah berkelikir
Berkelit dengan kencang
Hingga tidak sempat fikir
Gendong kelambu dan lampu
Satu tepung sagu
Sedia masuk dalam tu
Dan berlabuh labur lagu

Pengakuan yang disumpah
Wajib diakhiri
Bukan lagi budak kecil
Tarik cuping telinga kiri
Cuma lembaga biasa mencari entiti
Berdiri depan kaca tuk menilai kendiri

Nyalakan obor di hati
Jalannya penuh raksasa
Harungi liku hidup yang berduri
Obor itu biar menyala
Nyala nyala

Obor itu biar menyala
Harungi liku hidup yang berduri
Obor itu biar menyala

Lain orang lain cuaca
Laksana kian ganar perit berkata "Tidak"
Tanpa buat oarng tergusar
Hanya krusial labur waktu, dalam lubuk kutubkhanah
Agar saat dikerumun
Mampu laga tutup mata

Kutub mana?
Yang ketara lebih kontras, wajib tanya sentimen
Jika belum ada kompas, tersayat di dalam
Punca luar tiada parut
Tiada kimia yang cukup unggul buat semua larut

Jalan yang mana
Jalan mana yang harus ku
Pilih kanan atau kiri ku keliru
Rupa macam manusia oh rupanya serigala kelaparan

Dan aku hanyalah diriku
Dan mereka hanyalah mereka
Demi ilham yang dipinjamkan
Aku terus melangkah mewarnakan kegelapan

Nyalakan obor di hati
Jalannya penuh raksasa
Harungi liku hidup yang berduri
Obor itu biar menyala
Nyala nyala

Obor itu biar menyala
Harungi liku hidup yang berduri
Obor itu biar menyala

Cuba kira berapa berhimpun
Bawah bola disko, kontradiksi bertimbun
Sudah boleh rasa aura sang juara
Ku terapung di udara, di dalam bentuk suara

Di gegendang telinga, hilang mana mungkin
Itu satu sumpah
Pasti tidak mungkin
Yakin mampu tembus lubang masa
Dengan medium yang ada
Senang saja

Gelas separuh kosong
Siapa tolong tuang?
Kalau malas cari lubang untu gali peluang
Ruangan waktu
Diluangkan untuk kamu
Bagi sama rata
Supaya tidak gaduh

Nyalakan obor di hati
Jalannya penuh raksasa
Harungi liku hidup yang berduri
Obor itu biar menyala
Nyala nyala

Obor itu biar menyala
Harungi liku hidup yang berduri
Obor itu biar menyala

Nyalakan obor kembara
Nyalakan roh dan nawaitu
Nyalakan akal dan jiwa
Nyalakan obor semangat hatimu

Nyalakan obor kembara
Nyalakan roh dan nawaitu
Nyalakan akal dan jiwa
Nyalakan obor semangat hatimu


Lirik Dewi Seraya - Salammusik feat. Benzooloo

Lirik Dewi Seraya - Salammusik feat. Benzooloo



Dewi seraya
Bahtera asmara lega
Sampai disini saja
Sore datang memisah kita

Dewi seraya
Bahtera asmara lega
Sampai disini saja
Sore datang memisah kita

Hanya ada satu malam
Jadi cuba jangan bazir
Tunggu lagi lima minit
Kita tengok siapa pancit dulu
Aku penghulu dalam ini kampung
Apa yang bakal jadi biar aku tanggung

Ketok tanglong
kalau ingin exotic
Diatas katil bamboo
Mungkin lebih romantic

Dia ajar aku cara untuk joget
Rasa macam pertama kali
Naik jongkang - jongkit

Aku cuma takut bila tolak hancur
Nasib dia jenis yang bertolak ansur
Sore datang memisah tapi aku tidak kisah
Sebab kau bagi semua hingga tiada sisa

Dewi seraya
Bahtera asmara lega
Sampai disini saja
Sore datang memisah kita

Aku pancing siapa sangka dia sangkut joran
Walaupun aku kurang buat lawak macam jozan
Tiba tiba i disebelah u
Jampi pickup-line semua dalam bahasa melayu

Apa lagi, Buat macam kita bincang
Kalau jadi, Aku tidak perlu bimbang
Aku berani, Tentang yang kau ni bintang
Tutup telingan jangan dengar diorang bilang

Dewi seraya kau ni bahaya
Cepat percaya sepantas cahaya
Jangan banyak tanya Ini bukan kuiz
Takut nanti meletup
Kalau silap tekan suis

Dewi seraya
Bahtera asmara lega
Sampai disini saja
Sore datang memisah kita

Dewi seraya
Bahtera asmara lega
Sampai disini saja
Sore datang memisah kita

Oh dewi seraya tak mudah ku lupa
Oh dalam kegelapan dia bercahaya
Ehh dewi seraya tak pernah ku sangka
Oh rupanya aku yang diperguna

Dewi seraya bukan hanya kadang kadang
Mungkin itu sebab kau yang terbaik dari ladang
Dari sini ke seberang hantar kau jadi wakil
Kau sapu satu satu sebab ramai macam pasir

Hasil, itu juga kau dapat
Bila buat benda tanpa perlu ikut syarat
Rupanya kau pun dah berpunya
Bila sore pulanglah dengan kau punya

Dewi seraya
Bahtera asmara lega
Sampai disini saja
Sore datang memisah kita

Dewi seraya
Bahtera asmara lega
Sampai disini saja
Sore datang memisah kita