Lirik Makuta - Kmy Kmo, Luca Sickta, Hazama

Lirik Makuta - Kmy Kmo, Luca Sickta, Hazama


dibentangkan
papan catur landasannya drama
bidaknya disusun yang utama
 
selendang dunia hanya maya
melindungi berjuta warganya
berilusi
jamahan matanya
perhalusi
jambatan matanya
 
sihir dibibir hadir bersifir,
si modenisasi singkirkan zikir dan witir berdikir sindir komunikasi,
sitkom konflik pandemik panik pelan covid,
komitmen konkrit,
eksperimen elemen komplit,
kompeten pada teknik,
semua skrip-skrip,
dalam zon-zon,
macam magis bola dan kon-kon,
tektik gary dan teknik semua di praktik,
sama sedondon,
tragiknya makin panik lebih dramatik kita menonton jadikan nasi kandungan plastik
kumpulan klasik penuh bertong-tong,
 
selendang dunia hanya maya
melindungi berjuta warganya
berilusi
jamahan matanya
perhalusi
jambatan matanya
 
bergelora jalanan hidup,
dipenjara jalanan hidup,
digembala aturan ini,
tanpa ruang suara ini,
seketika akur mengikut,
telunjuk yang tunjang pengikut,
haluannya dalam habuan,
tumpuan yang dalam tujuan.
 
aku,
engkau,
dia,
kita,
tahu,
hanya,
dasar,
mahu
 
perhatikan peranan bayang
perhatikan kerahan wayang
perhatikan serahan layang
perhatian gerakan datang ey
kan muncul tiba,
disulam diam dalam senyum, hiba,
berjuta risalah diatas riba,
yang sanjung mula dibalas, kira,
bila,
suara lenyap maka jiwa mati,
yang palsu yang benar bersemadi,
da vin ci hidup di amati?
namun tidak kan ia abadi,
maka terbuka,
segala kisah duka, buat ramai terluka,
segala yang dilafaz hanya janji percuma,
maka berita buruk terhadap si buta hati,
 
dibentangkan
papan catur landasannya drama
bidaknya disusun yang utama
 
selendang dunia hanya maya
melindungi berjuta warganya
berilusi
jamahan matanya
perhalusi
jambatan matanya


Lirik Balik Kampung - Siqma, Asyraf Nasir, Yonnyboii, Kmy Kmo

Lirik Balik Kampung - Siqma, Asyraf Nasir, Yonnyboii, Kmy Kmo


telah kian lama berjauhan,
keadaan usah dikeruhkan,
ku harap boleh diampun,
jarangnya pulang setiap tahun.
 
bukannya ku tidak mahu,
ketikanya tidak mampu,
menahan oh rasa rindu,
nantikan ketibaanku.
 
ketibaanku,
perjalananku,
ditemaninya radio,
irama shahdu,
buat ku rindu,
jauh di sana,
ku menggayakan,
warna warni hari raya,
kini percaya,
ku akan pulang,
mahu berjumpanya dengan sanak saudara,
bukan di alam maya,
tapi sop tolonglah jaga.
 
balik kampung, ooo
balik kampung, ooo
balik kampung,
hati girang..
 
ooo,
balik kampung, ooo
balik kampung, ooo
balik kampung,
hati girang..
 
sudah dapat info,
status abah bilang pulang,
notifikasi dan call dah berulang,
ramai yang bertanya kenapa kau masih bujang,
masih okay, masih lagi kumpul uang.
 
sudah ready, nanti aku undang,
ku dah aim ni,tolong bagi ruang,
baru balik kampung bawa gadis ayu,
baru hari raya kan nanti berlagu.
 
balik kampung, ooo
balik kampung, ooo
balik kampung,
hati girang..
 
ooo,
balik kampung, ooo
balik kampung, ooo
balik kampung,
hati girang..
 
saat pasti yang kini dinanti,
bertahun lama taat menanti,
menahan rindu, bertemu jiwa,
perahan emosi diri bila.
 
bersua mata,
melafaz kata,
menyebut nama,
bonda dan keluarga,
syukur ku masih disini,
berpeluang bersama yang tersayang disisi.
 
rindu ini kan terubat bila selamat sampai,
ke laman desa,
tinggalkan segala tekanan jiwa,
menyantun hati dengan keluarga,
melepas rindu rimas terbuku,
ku peluk erat ayah dan ibu,
hari raya yang penuh ceria,
akhirnya kita semua bersama.
 
balik kampung, ooo
balik kampung, ooo
balik kampung,
hati girang..
 
ooo,
balik kampung, ooo
balik kampung, ooo
balik kampung,
hati girang..
 
sayu di hati gembira, 
moga selamat kembali bersama


Lirik Aladdin - B-Heart, LS, Syifa D & Kmy Kmo

Lirik Aladdin - B-Heart, LS, Syifa D & Kmy Kmo


(b-heart) 
kenapa mereka masih, fikir mereka fasih,
hampir perdaya orang yang belajar dari letih? (i don't know)
cuma aku pilih untuk hidup tak ganggu,
manusia kerana ku tahu yang,
respect to your hood homie,
ingat your roots homie,
don't be a fool hating on us that down with u homie,
mungkin sikap ada sikit "glitch",
lembut hati bak "hitch",
bila terasa rich, "the *itch", dalam manusia ubah lu "snitch",
ramai sembang belakang,
bila berdepan diam,
cerita banyak cabang,
mengharap kita hadam,
takkan padam, jejak langkah, kuda hitam aku buatkan sejarah,
lu sah, dah pasrah, sembah si megah, sampai lu rebah dan dah.

(ls)
satu, dalam aku ada satu,
dalam aku ada satu nawaitu,
yang tak boleh di dolak dalih dan,
aku, tak pernah makan dek ampu,
boleh uji kaji ambil balik tambah tolak tukar nama tapi still,
takkan dapat cara aku, 
dan bunyi aku, 
boleh jadi bayang-bayang kekal belakang aku,
masih ada yang senyum, 
depan belakang serkap jarang, apa barang? 
si muka talam dendang lagu sumbang,
nak gugat atas apa? 
motif apa? 
aku bukan jenis goyang,
cakap terang kurang sembang,
"lek lek" sorang sorang dalam sarang diam diam,
so jangan gebang buimbang, 
lu jangan sembang bruh!

(syifa diana)
dah biasa dengan cakap orang badan binasa semua pasal korang,
banyak borak bentang macam bajet,
jadi banyak lagi lah semua ke longkang,
cara gua, tak de lain,
bikin lagu sampai semua main,
gua kurang lepak dengan minah 
kaki buang masa ,jaga tepi kain,
ahhh,
jalan lurus takyah bengkok bro,
hidup kita jangan belot bro,
cukup baik jadi baik bro,
bawak namanama baik bro,
hidup kita bukan susah,
bukan mudah jadi mudah,
pergi naik tinggi!, 
esok, belajar cara ludah. hah

(kmy kmo)
ini deal "dealer-dealer" barang "killer" orang giler,
so siapa kurang giler duduk balik tu bersila,
gila, weh, tak boleh, handle semua hidup nih,
tukar semua tarikh balik, balik ke anak benih,
"most defenitely" gua bukan macam "mos def",
cuma arah tuju sama sama cara "puff pass",
cakap kurang sembang kosong walau asal dari lombong,
orangg lombong gua bawak keluar emas nah berjongkong,
"whatt ?!"
jalan atau balik,
lu taknak ikut sudah, 
lu semua makin ralit diludah pun anggap mudah,
sudah lah makan muntah,
jangan ubah jalan mudah,
susah lah baru hidup ganjarannya besar rumah,
sampai "shortcut", jadi giler,
perahsantan mudah rasa "killer", 
ini zaman timbul waktu bila,
budak mabuk acah mabuk "miller",
"damn son" ini budak gua kenal macam "manson",
"damn son" ini budak dulu kaki karok "samson",


 

Lirik Dua Puluh - Yonnyboii, Luca Sickta, Benzooloo & Kmy Kmo

Lirik Dua Puluh - Yonnyboii, Luca Sickta, Benzooloo & Kmy Kmo


jarang borak dengan orang yang gua tak berapa kenal,
salah orang takut barang gua semua dia bedal,
dah banyak hal, yang lu bedal packing pastu jual,
bulan terang tak sesuai, orang sembarang ramai kaki penggal,
 
invade
lawan infidel,
lepas kumpul intel,
baru confident
tidak shy
bukan spy topeng in disguise,
cuma nobita mata merah,
floating in the sky, woah
kan sudah bilang,
genap dua puluh sekarang ada kilang,
sebelum jadi branding, masuk arus trending,
jangan dulu testing, kalau tidak cukup training, uh
masih lagi standing buat ucapan ceremony,
mahu bukti apa lagi sudah ada testimoni, uh
banyak parasite sembur pesticide,
tidak perlu risau ini exercise,
 
teruja bukan?
if no sila rewind, kalau lama jangan skip iklan
baru buka flow ni, apa khabar?
moiz the playaz or cool dude, itu rahsiakan.
haha ok kasi cepat cepat kasi hantar baris lain dah selamat,
misi mahunya berjaya macam pak selamat
yo siq! jangan lupa sastera yang keramat. like!
" di cabar mereka serah bendera, dua dekad berperang kekal merdeka,
kunci kuasanya tak pernah kita lena ,
akan terus bangkit cetus revolusi era. jeda "
 
ni apa cer?
borak kosong ke mana?
sibuk flex, sibuk nak kejar nama?
poket tebal, namun otak masih bebal,
rasa rasa diri kebal,
sebab sorang, semua bedal,
itu berita terkini,
al kisah baru jadi bini,
mana a class?
got that finesse?
itu semua a list?
yeah, im bigger than the a list,
got all rings on my both fist,
call me your ‘friend’?
then i can say ‘who’s this?’
houston,
boston celtics tembak rocket jatuh sudah pasti often,
juki joki huruf 20kali ganda long term,
confirm,
i'm with red kebaya jiwa kental edith cowan, now..
 
jarang borak dengan orang yang gua tak berapa kenal,
salah orang takut barang gua semua dia bedal,
dah banyak hal, yang lu bedal packing pastu jual,
bulan terang tak sesuai, orang sembarang ramai kaki penggal,
 
eh tak da hal semua boleh, boleh,
semua boleh, boleh,
apa da hal gua okay, okay,
gua okay, okay,
lantak korang, gua okay okay,
asal semua steady,
kalau boleh,
biar lebih,
layan boleh, sampai lu ketagih.
 
masih versatile hati malaikat minda aksara macam techa nina,
bukan rockstar, popstar aku slash, goreng peluru kata macam guitar metallica,
geliga liga, 20 tahun riwayat saga
kena smackdown to the ground, amuk batista,
register this mista, spill the coffee, barista,
playaz spill the tea bukan macam sista sista
sinister, paranormal untuk para normal yang sinis sir,
jangan selesa,
senandika, spektra refleksi lensa,
visi 2020 kau dah ku buat umur 20 dah.
 
harga pasar payah nego
cara lama gaya retro
salam kenal takyah intro
orang pagar aku tembok
tak kenal maka takkan sebok
tak pernah putus semua rantai elok
di atas bata ada esok
selalu woke dan takkan pernah lentok
tak kenal rungkap barai
dah kena suap lalai
jangan sembang juju
kalau kau masih suam susu
 
i aint got no swag,
aku macam black metal,
bunuh beat 105 bpm, gentle,
bawak aura datang dari dalam south central,
scotts tak emotion macam takde kendall,
jenner takde gender,
keranda mintak tender,
malas cakap banyak takut lirik kena censor,
dalam album aku banyak score,
masa depan terang dah macam lampu pendaflour,
cuz aku cuba jujur dalam lagu takkan hipokrit,
sampai jarang tidur takkan nak bagi free profit?
kan? hittaz sampai mati even malas keluar tv,
malas cakap banyak better ku pass bagi kmy,
 
jarang borak dengan orang yang gua tak berapa kenal,
salah orang takut barang gua semua dia bedal,
dah banyak hal, yang lu bedal packing pastu jual,
bulan terang tak sesuai, orang sembarang ramai kaki penggal,
 
eh tak da hal semua boleh, boleh,
semua boleh, boleh,
apa da hal gua okay, okay,
gua okay, okay,
lantak korang, gua okay okay,
asal semua steady,
kalau boleh,
biar lebih,
layan boleh, sampai lu ketagih.
 
mana ? mana ? lighter-lighter ? bak bak !
cuba check di rak-rak,
plaque-plaque,
on the way ber block-block,
a-list,
merebak dalam playlist,
digital dah ke bulan macam crypto lepas bearish,
bullish profit progress jadi presisi flow sesi,
element cukup 4 poligami prosesi,
profesi, bro,cara professional,
produktif 20 tahun program processional,
k.b.h nasional,
mph laju atas nombor,
187 di selekoh tanpa slow mo,
promo gila, macam chrono trigger,
akira toriyama juga punca ku geliga.
 
lain liga lain cara
lain api lain bara
lain kain lain lara
berapa “line” dah bersara?
tak pernah tunggang ombak,
banyak reka cipta..
dentum hujung tombak
ramai jatuh, sick ta..
meminta?
bila baris lemah asah parang,
terlalu bergantung pada barang dapatnya jarang,
jadi ku olah satu persatu jalan yang lurus,
sekarang ber isi ya, dulu sekeping, kurus,
jari menari, fulus,
taipkan ayat lulus,
ramai bertungkus lumus,
kaji cara ku rumus,
berapa ramai bintang namun sinar hanya satu,
bertukang bikin barang sampai jadi hanya aku,
 
jarang borak dengan orang yang gua tak berapa kenal,
salah orang takut barang gua semua dia bedal,
dah banyak hal, yang lu bedal packing pastu jual,
bulan terang tak sesuai, orang sembarang ramai kaki penggal,
 
eh tak da hal semua boleh, boleh,
semua boleh, boleh,
apa da hal gua okay, okay,
gua okay, okay,
lantak korang, gua okay okay,
asal semua steady,
kalau boleh,
biar lebih,
layan boleh, sampai lu ketagih.


 

Lirik Bersama Kita - Siqma, Kmy Kmo & Luca Sickta

Lirik Bersama Kita - Siqma, Kmy Kmo & Luca Sickta

 


mentari kunjung tiba (mentari kunjung tiba)
hari yang dinanti sudah bermula (yeayy yeayy yeayy)
hanya perlu mencuba ( hanya mampu mencuba)
namun kita harus bersama sama

bersama kita
bersama kita jaga sop
bersama kita 
bersama kita jaga family

bersama kita
bersama kita jaga sop
bersama kita 
bersama kita jaga family

berapa kali sudah dipesan
ramai yang dah terkesan
kita mampu mengubah cara
hanya perlu percaya

walaupun kita tak mampu
untuk nemempu segala yang berlaku
namun jika kita bersatu
hatikan bertemu menepis rasa pilu

mentari kunjung tiba (mentari kunjung tiba)
hari yang dinanti sudah bermula (yeayy yeayy yeayy)
hanya perlu mencuba ( hanya mampu mencuba)
namun kita harus bersama sama

bersama kita
bersama kita jaga sop
bersama kita 
bersama kita jaga family

bersama kita
bersama kita jaga sop
bersama kita 
bersama kita jaga family

bangkit kita bangkit
hilangkan derita
kita lenyapkan covid
pendindingkan diri dari pandemik ini
kita wira kita pasti menang esok hari
imunisasikan generasi
tunggu kita pulangkan rindu kan dah menanti
sama sama orak putuskan rantaian
sinarkan kembali warnakan kegelapan

ada yang tidur makannya tak cukup
ada berhibur dalam hiruk pikuk
ada berada ada yang tersandar
ada juga buta ada yang berebut
ada yang mereput nafas makin semput
ada jiwa raga yang makin tercabut
ada berpada ada yang berpadat
impak saban hari keluh tak disahut

yang tak merasa, kenal erti? pekerti mengerti?
kata-kata jadi budi persepsi
mata-mata jadi tulikan diri
cuba bertahan kanan kiri
walau ia sukar mestikan bertukar,
hari ni mendung esok pasti ada sinar
bersama disisi, dengan satu misi,
asalkan kita satu hati satu visi

mentari kunjung tiba (mentari kunjung tiba)
hari yang dinanti sudah bermula (yeayy yeayy yeayy)
hanya perlu mencuba ( hanya mampu mencuba)
namun kita harus bersama sama

bersama kita
bersama kita jaga sop
bersama kita 
bersama kita jaga family

bersama kita
bersama kita jaga sop
bersama kita 
bersama kita jaga family


Lirik Malaysia Di Hatiku - Yonnyboii, Luca Sickta, Kmy Kmo, Tabby DOLLA

Lirik Malaysia Di Hatiku - Yonnyboii, Luca Sickta, Kmy Kmo, Tabby DOLLA

 


selamanya pasti akan ku bawa
didalam hati tetap disini
akan ku jaga demi tercinta
satu-satunya takkan terganti
 
bumi kelahiran yang ku sanjung tinggi
 
sentiasa didalam jiwaku
kan ku pertahan sepenuh jiwaku malaysia
(tanah airku yang tercinta)
kan ku beri sedaya upaya
tuk mengharumkan nama negaraku malaysia
(malaysia di hatiku)
 
namaku
malaysia
tanah airku hey!
disini tumpahnya darahku
malaysia di hatiku
 
sudah berdekad, berdiri nekad,
kekal disini
walau
dirempuh badai, tidak tersadai,
bekal disisi
tanah keramat ini tidakkan tergadai selagi,
wujud generasi minda, hati, jiwa, gergasi,
 
sitar, hulusi, seruling dan rebana,
ternyata dalam kita hidup berdarah satu warna,
zapin, sumazau, tarian kipas dan bhangra,
tradisi harta bumi menyatukan kami se-jelata.
 
bumi kelahiran yang ku sanjung tinggi
 
sentiasa didalam jiwaku
kan ku pertahan sepenuh jiwaku malaysia
(tanah airku yang tercinta)
kan ku beri sedaya upaya
tuk mengharumkan nama negaraku malaysia
(malaysia di hatiku)
 
namaku
malaysia
tanah airku hey!
disini tumpahnya darahku
malaysia di hatiku
(bridge)
sayang, sayang eh
rasa sayang sayang eh
sayang, sayang eh
rasa sayang sayang eh
 
sentiasa didalam jiwaku
kan ku pertahan sepenuh jiwaku malaysia
(sepenuh jiwaku malaysia)
kan ku beri sedaya upaya
tuk mengharumkan nama negaraku malaysia
(malaysia di hatiku) di hatiku di hatiku


Lirik Hamba - Fattah Amin feat. Kmy Kmo

Lirik Hamba - Fattah Amin feat. Kmy Kmo


bismillahirrahmanirrahim

aku ini manusia biasa
tak lepas dari ujian dunia
hidup ini tak selamanya
usah alpa, jangan lupa
bertawakallah padanya

aku ini manusia biasa
hanya selalu leka kejar dunia
hidup ini tak selamanya
usah leka, jangan lupa
bersujudlah padanya

sirah sejarah dah membuktikan
nabi dan rasul juga kesulitan
namun tidak pernah mengalah
berdoa dan merayu pada tuhan
yang esa

jadikah apakah kita?
dapat hikmah iktibar?
apakah kita bersyukur?
atau kita terus kufur?

aku ini manusia biasa
tak lepas dari ujian dunia
hidup ini tak selamanya
usah leka, jangan lupa
bertawakallah padanya.

perjalanan di atas jalan menuju kejayaan
pasti lalui ujian gelap mencari pencahayaan
dalam satu lembaran
bayangan dua gambaran
tayangan kejayaan atau semuanya pengajaran

kesulitan yang membuktikan
ganjarannya yang pasti kau impikan
saat tika diberikan saat puji-pujian berserikan
indahnya sudah pasti kan menyusur esok
luruskan setiap arah jangan sekali bengkok kekok elok

allahu akbar
allahu akbar
allahu akbar
allah

aku ini manusia biasa
hamba berdosa
tak lepas dari ujian dunia
sehina-hinahidup ini tak selamanya
merintih meminta
usah alpa, jangan lupa
bertawakallah padanya

aku ini manusia biasa
manusia biasa
hanya selalu leka kejar dunia
kejar dunia
hidup ini tak selamanya
usah leka, jangan lupa
bersujudlah padanya

aku bersalah hina dan lemah
bantu jalan untuk keluar
padamu allah kami merintih
hapuskan kesulitan ini

ooo
ooo

aku ini manusia biasa
hamba berdosa
tak lepas dari ujian dunia
sehina-hina
hidup ini tak selamanya
merintih meminta
usah alpa, jangan lupa
bertawakallah padanya

aku ini manusia biasa
hanya selalu leka kejar dunia
kejar dunia
hidup ini tak selamanya
usah leka, jangan lupa
bersujudlah padanya


 

Lirik Rap Der Raya - YonnyBoii, Luca Sickta, Kmy Kmo & Abubakarxli

Lirik Rap Der Raya - YonnyBoii, Luca Sickta, Kmy Kmo & Abubakarxli

 


Ooo.. ooo.. yeah..
Selamat Hari Raya
Ooo.. ooo.. ooo..
Okay...
 
Selamat Hari Raya
Masa tuk gembira
Takkan pernah aku lupa
Segala kesalahan moga dimaafkan
Jika ada yang terasa
 
Selamat Hari Raya
Ooo.. ooo.. ooo..
Selamat Hari Raya
Yeah.. yeah.. yeah..
 
Nyalakanlah pelita,
Pamerkan di tepi pagar,
Lebaran sudah tiba,
Debaran makin terasa,
Hiaskan halaman, anyaman ketupat,
Gantung pada langsir,
Sedia penuhkan balang kuih,
Tanda kasih dalam sampul duit,
 
Perabot di rumah sudah pindah,
Rumahku syurga ku syurga indah,
Ampun maaf aku pinta,
Kalau ada salah silap,
Lihat luar tingkap,
Ramai datang melawat,
Tak perlu kan alamat,
Yang jauh ku doa selamat,
Rindu yang teramat,
 
Selamat Hari Raya
Masa tuk gembira
Takkan pernah aku lupa
Segala kesalahan moga dimaafkan
Jika ada yang terasa
 
Selamat Hari Raya
Ooo.. ooo.. ooo..
Selamat Hari Raya
Yeah.. yeah.. yeah..
 
Beriang, bermesralah,
Lepas sebulan menahan nafsu,
Sekeluarga bersamalah,
Bermaafan lupakan yang lalu,
Salam pada yang telah pergi, doa mu syurga menanti,
Di anugerahkan syawal syukur ke atas ilahi,
 
Tiada siapa kan ganti
Kehadiranmu tiada ganti
Yang terang dan terbukti
Kau keteranganku di bumi
Maafkan aku jauh pulang kau tunggu
Kenang semua wajah ku rindu
 
Selamat Hari Raya
Masa tuk gembira
Takkan pernah aku lupa
Segala kesalahan moga dimaafkan
Jika ada yang terasa
 
Selamat Hari Raya
Ooo.. ooo.. ooo..
Selamat Hari Raya
Yeah.. yeah.. yeah..
 
Sambutkan salam ini,
Susunan rapi sepuluh jari,
Moga dipulang penuh harmoni,
Hina yang kurang kan dimaafi,
Lupus segala,
Urus semula,
Salah faham lama dirumus semua,
Berbalah dalam drama diurus segera,
Beralah tuk bersama memutuskan Caranya utuskan Doa.
  
Ada bergaya, santun elok berbicara
Mengait kuih di atas para,
Ke dapur kita yuk terus mara,
Riuh hentak beras sampai lumat,
Jaga bara, rendam Ketupat,
Lemang, cepat lesap memang,
Rendang, jemput tambah,
Sambil ber Dendang,
 
Selamat Hari Raya
Masa tuk gembira
Takkan pernah aku lupa
Segala kesalahan moga dimaafkan
Jika ada yang terasa

Selamat Hari Raya
Ooo.. ooo.. ooo..
Selamat Hari Raya
Yeah.. yeah.. yeah..


Lirik Neraca - Kmy Kmo, Luca Sickta & Dato’ Jamal Abdillah

Lirik Neraca - Kmy Kmo, Luca Sickta & Dato’ Jamal Abdillah

 


Aaaaaaaa….
Lepaskan semua…
Aaaaaaa…
Jadi lepaskan semua

Beralun dan bergemanya
Terbuka di singgah sana
Yang pejam akan tercelik
Kelam terpekik pelik tercekik
Bersantun nan sehaya
Terlukanya si cahaya
Sang rejam sakan menarik
Jeram tertarik mata pun sakit

Jangan lena bangun dari mimpi
Terapi minda jiwa hak hakiki
Berapa pena pegun dengan mimpi
Berapi indra tagih kata sakti

Kiri kanan mu tertulis sudah
Usah diramal yang bukan mudah
Gubah gaya mu jika ngerti hati
Dirinya rakan ku berhenti mati

Mula dari tangan
Terus naik ke siku (siku)
Basah tempat angan (angan)
Biar mengalir di situ (situ)
Sentuh pendengaran (dengaran)
Peka mendengar yang satu (bisu)
Lupa jangan pada dua langkah mu
Daya yang merempuh liku

Aaaaaaaa….
Lepaskan semua…
Aaaaaaa…
Jadi lepaskan semua

Sinar mentari yang menerangi
Bumi yang digelapkan sang purnama
Seruan itu kekal berbunyi
Kekal bergema seluruh cakrawala

Memanggil engkau
Memanggil aku
Memanggil kita dari rutin drama
Mencari arah suara itu
Tuk laksanakan rutin yang sebenarnya

Sucikan menyucikan mengikut tertib
Korbankan mengorbankan tanpa terdetik
Fikiran yang fikirkan hidup sedetik
Jadi lepaskan semua
Lepaskan semua

Dari saripati nutfah
Sampai nafkhur ruh kau teguh
Hingga selaput terbuka indah pancarindera pun menyentuh
Emosi sudah merasa yang manis tangis hati rapuh
Belum temu cara tangkis hingga faham pada nafsu angkuh

Jadi apa maksud hidup dibumi dahaga terkenal
Sedangkan acap kali tertinggal hingga diri tak mengenal
Aku bukan lagi aku lepas hanyut di lautan syahwat
Jika amal tercatat berat pasti yang kiri kering dakwat

Selepas
Jelas
Makin
Lemas
Tewas
Aku
Rimas
Lepas
Nikmat
Ini
Semuanya
Di akhiri
Bertemunya

Maka mata hati kau sedar udara makin tercemar ah
Menitis la hiba dijiwa dan mula rasa kecewa
Bangkit lah susun atur bermula dengan wajib lima
Impak nya pasti maksima hingga nurani terkesima

Sucikan menyucikan mengikut tertib
Korbankan mengorbankan tanpa terdetik
Fikiran yang fikirkan hidup sedetik
Jadi lepaskan semua
Lepaskan semua

Aaaaaaaa….
Lepaskan semua…
Aaaaaaa…
Jadi lepaskan semua

Selepas olah limbang amal tuk aku
Berjuta emas ku akan lenyap akibat neraca akhir


Lirik 7 Nasihat - Siti Nurhaliza, Kmy Kmo & Luca Sickta

Lirik 7 Nasihat - Siti Nurhaliza, Kmy Kmo & Luca Sickta



Anak pipit jangan tak dihirau
Gusar esok ke sarang sirimau
Anak didik harusnya dirisau
Gusar esok engkau yang dipisau

Dulu tunggu diturut balik
(dulu tunggu turut balik)
Dulu diam sekarang celik
(dulu diam sekarang celik)

Dulu tahu waktu balik
(dulu tahu waktu balik)
Dulu diam sekarang cerdik
(dulu diam sekarang cerdik)

Nak dilenturnya buluh
Biar dari rebungnya
Kelar pasti mereka
Kan terjaga akhlaknya

Nak dibentukkan tubuh
Bukan dari bengkungnya
Susun atur mereka
Sebelum kenal dunia

Habis main ditanah
Sebelum senja ke rumah
Takut nanti tersalah
Bawa pulang masalah

Tak endah yang sekarang
Cakap jangan sebarang
Elok awal dilarang
Untuk kau jadi orang

Dulu tunggu diturut balik
(dulu tunggu turut balik)
Dulu diam sekarang celik
(dulu diam sekarang celik)

Dulu tahu waktu balik
(dulu tahu waktu balik)
Dulu diam sekarang cerdik
(dulu diam sekarang cerdik)

Yah satu hendak berjaya
Mendada jangan pastikan
Jika malu bertanya sesat jalan
Biar lapas sehari
Asalkan kenyang bertahun
Biar berkerut dahi
Asalkan minda beralun

Kedua semua nasihat cam petua
Ketua perlu jua
Nak sihat sampai tua
Masuk semua benua
Pelusuk dalam luar
Hormat tanpa bersua
Walau darjah sempoa

Tiga lain liga lain cara
Elak geliga dalam rasa media masa
Dahulu kerna lidah badan kan binasa
Sekarang kerna mata jemari berbicara

Cara bicara yang ke-4
Semua telinga harus peka
Nenek moyang yang nasihat
Majoriti ramai leka
Terlena dibuai mimpi dek dunia cereka
Hanyut dihempas ombak tinggi
Gah lupa mereka

Lima usah dikira kanan kiri
Cermin untuk diri kerna hidup tiada siri
Kerna hidup tiada sisi
Bila hati mulai hitam
Lupakan kisah silam nilam usah di siram

Ku siram yang ke-6 biar mekar dalam hati
Ingati putus urat dan tenaga urat besi
Korbannya bukan calang
Tak hilang dimakan hari
Bajakan rasa mereka dengan budi-budi

Anak pipit jangan tak dihirau
Gusar esok ke sarang sirimau
Anak didik harusnya dirisau
Gusar esok engkau yang dipisau

Dulu tunggu diturut balik
(dulu tunggu turut balik)
Dulu diam sekarang celik
(dulu diam sekarang celik)

Dulu tahu waktu balik
(dulu tahu waktu balik)
Dulu diam sekarang cerdik
(dulu diam sekarang cerdik)

Dulu tunggu diturut balik
(dulu tunggu turut balik)
Dulu diam sekarang celik
(dulu diam sekarang celik)

Dulu tahu waktu balik
(dulu tahu waktu balik)
Dulu diam sekarang cerdik
(dulu diam sekarang cerdik)