Showing posts with label Triplouz A. Show all posts
Showing posts with label Triplouz A. Show all posts

Monday, 22 March 2021

Lirik Astatik - Triplouz A


Aku memang jenis 
Tak suka rap bohong
Cakap ramai gadis 
Hakikatnya kosong

Belagak perangani iblis 
Di rumah mak gendong
Baru petik mancis 
Kau dah rentung

Rap ku tak berapi 
Tapi boleh buat kau basah
Lemas hanyut dengan aku 
Buat kau lemah

Lutut dah bergetar
Sujud dan meminta
Mulut nya berkata
Maut kalau dusta

Aideed bukan aku 
Dia orang lain
Dia duduk di bangku
Aku si pemain

Dua dalam satu
Susu dan kafein
Baju merah biru
Peter dan spiderman

Aideed yang dulu
Buat lagu buta-buta
Now jasad ni ku pandu
Suka rap benda nyata

Ya ada orang tak suka 
Tapi aku suka 
Ini aku punya lagu 
Ikut aku punya suka 

Tak buat benda bodoh
Untuk nak terkenal
Masih lagi normal
Masih gelik akal

Gagal tak nak menagis
Sembunyi bawah bantal
Ingat mana asal
Keep it real 

Pantang angkat bakul
Tapi suka angkat cangkul
Berpanas berpeluh
Banyak beban masih pikul

Keep it low low 
Cukup happy dan selesa
Macam jojo 
Kena selalu ora-ora 

Famous tak semestinya lit
Macam lil pump
Jangan takabur macam titanic
Nanti karam

Dulu selalu nyanyi untuk gig
Siang malam
Bila lagu sudah jadi hit
Tak bersalam

Kalau dah cikgunya pun 
Makan berdiri
Tidak hairan anak muridnya pun 
Makan berlari

Kalah di gelanggang
Dengan rapper bawah tanah
Tapi siapa ada duit
Dia dapat ijazah

Pengecut, terlayu
Terkejut, terkaku
Menghejut, tu aku 
Penakut, tu kamu 

Mumble takda maksud
Macam bumble dalam mulut
Struule tak di salut
Macam hustle di neihbourhood

Ku ada mimpi macam 2 p-a-c 
Ku sakit hati bila tak di capi 
Tetapi usia sudah tak panjang lagi 
Sampai bila aku hidup begini 

Amalan bangsawan
Melawan karyawan
Amaran larangan
Alunan benaran

Itu cara mereka
Bukan cara kita
Kalau kita ikut sama
Kita tiada beza

Jiwa-jiwa murah yang dibeli dengan wang
Dunia pasti senang, teman jadi makanan
Dunia takkan pernah adil sampai bila-bila 
Usah gila-gila tak akan terbela-bela 

Mkg feat jay-z
Tak masuk akal 
Nama jatuh lagi 
Tak ada modal

Bakal di lupai
Tangkal hilang seri
Mental tak kuat lagi 


 

Tuesday, 26 November 2019

Lirik Diss Ni Tak Baik - Triplouz A



Diss ni tak baik, diss ni haram
Diss tu tak baik, diss tu haram
Diss bukan hip-hop, diss bukan seni
Diss bukan cara kita, diss tidak OG

Diss ni tak baik, diss ni haram
Diss tu tak baik, diss tu haram
Diss bukan hip-hop, diss bukan seni
Diss bukan cara kita, diss tidak OG

Yes aku okay, takkan lima lawan satu?
Takkan la lemah sangat sampai lima lawan aku!
Masuk askar pun tak, sembang rap bersenjata
Aku bosan, dia bosan, kami bosan rap yang sama

Aku nak backup diorang, boleh masuk geng dia terus
Jadi artis penutup kepala beras yang direbus

Jual produk baru berbulan sudah tak laku
Guna awek seksi la baru ramai orang view

Tapi macam mana bayar model semua mahal
Apa kata buat apps dakwah boleh dapat modal
Wah bijak konfom kat lutut ada otak
Boleh sewa kereta mahal, buat mv kita riak

Lirik tak penting sangat, flow tak penting sangat,
Janji lagu kita hype, lirik bodoh orang minat!
Orang sekarang mana kisah seni yang sebenar
Meriah pun tak guna mati kena patuk ular!

Diss ni tak baik, diss nie haram
Diss tu tak baik, diss nie haram
Diss bukan hip-hop, diss bukan seni
Diss bukan cara kita, diss tidak OG

Aku takda mix, cuma suka perasan mat saleh
Baru nampak educated tiada siapa boleh sembelih
TRIPLOUZ A is retarded. Comes from nowhere
I dont even know you i just follow a billionaire

Penat try hard nak orang nampak aku bijak
Aku depress la bagi tahu kat semua budak
Aku ada masalah hidup aku susah
Aku sorang je macam tu, korang tak pernah susah!

Aku rapper sejati, cuma mampu buat live
Aku maki siapa yang diss aku sebab dia takde life
Aku perform tayang pusat untuk mereka yang sangap
Aku live dengan mama supaya korang salah anggap!

Ku budak baik la, lirik aku semua tipu
"Fiksyen semata-mata sebab nak buat lagu"
Baru nampak cool baru nampak hot
Nama panjangku MAT KUL jual ais krim coklat!

Diss ni tak baik, diss ni haram
Diss tu tak baik, diss tu haram
Diss bukan hip-hop, diss bukan seni
Diss bukan cara kita, diss tidak OG

Saturday, 5 October 2019

Lirik Bosan - Triplouz A



Aku bosan

Asyik tulis lirik sama
Aysik cerita yang sama

Sangat bosan

Asyik cara rap yang sama
Asyik semua benda sama

Aku bosan….

Asyik tulis lirik sama
Aysik cerita yang sama

Sangat bosan

Asyik cara rap yang sama
Asyik semua benda sama

Aku bosan..Ya

Kenapa harus semua mengaku hebat
Aku bosan..Yah
Kenapa harus semua nak tunjuk kuat

Tak habis, tak habis,tak habis,tak habis
Nak rap pasal duit!
Tak habis, tak habis,tak habis,tak habis
Mengaku dia paling lit!!
Jangan bagi alasan rap kena angkuh
Malique cuba bubuh lirik dia tak pernah suruh
Dia tak kenal kau, jadi jangan angkuh
Semua lagu nak angkuh nampak macam bodoh
Nyata kau tak power sebsb selalu self blame
Marah sama aku? Dm sila aim
Bukan nak ajak beef tapi aku sudah bosan
Ulang-ulang perkara yang sama macam pondan
Asyik banding diri dengan orang lain
Itu yang terjadi bila dah tak reti main

Terasa cukup tinggi lalu merendah orang
Terasa cukup mulia nak hina maki orang

Bila sudah alpha terus jadi lupa
Bila sudah lupa terus jadi gila
Bila sudah gila terus jadi apa?
Semua lagu sekarang cerita benda sama

Aku bosan

Asyik tulis lirik sama
Aysik cerita yang sama

Sangat bosan

Asyik cara rap yang sama
Asyik semua benda sama

Aku bosan….

Asyik tulis lirik sama
Aysik cerita yang sama

Sangat bosan

Asyik cara rap yang sama
Asyik semua benda sama

Agak bosan..Ya

Bila guna pangkat nama tuk jual lagu
Agak bosan ya
Bila minta karya dari mahaguru

Tak habis, tak habis,tak habis,tak habis
Nak diss all the rappers!
Tak habis, tak habis,tak habis,tak habis
Try act be like gangster!!!

Cuba marketing dengan cara lucah
Tu bukan marketing malah publisiti murah
Oh ya kerja mudah orang murah
Akal tidak diguna untuk tuju arah
Guna style baru cuba elak jadi sampah
Low profile to keep level dari kena ludah
Dah..Dah..Dah
Stop brah
You’re a homo use the same flow tryin' grow
Gigit semut siapa sakit makan dalam
Jangan kejar nama atau kuasa takut nanti mendapat hina
Gigit semut siapa sakit makan dalam
Jangan mengaku nombor 1 kalau lagu pun kau tiru

Aku bosan

Asyik tulis lirik sama
Aysik cerita yang sama

Sangat bosan

Asyik cara rap yang sama
Asyik semua benda sama

Aku bosan….

Asyik tulis lirik sama
Aysik cerita yang sama

Sangat bosan

Asyik cara rap yang sama
Asyik semua benda sama

Gigit semut siapa sakit makan dalam
Jangan kejar nama atau kuasa takut nanti mendapat hina
Gigit semut siapa sakit makan dalam
Jangan mengaku nombor 1 kalau lagu pun kau tiru

Wednesday, 20 March 2019

Lirik Lagu U Cakap U Okay - Triplouz A



U ni merajuk pun cakap okay
Marah pun cakap okay
Ada masalah pun cakap okay
Takkan semua benda okay hehh

Kenapa muka u macam takda mood
U cakap u okay, mungkin u tak tipu
Dan bila I nak tanya, buat muka bulat
U cakap I acah-acah ambil berat

U cakap u okay
U cakap u o o ookay
U cakap u okay
U cakap u okay u cakap u okay

Selalu I tanya u cakap u are really okay
Buat muka muram tapi still cakap u okay
I dah tak tahu, nak buat apa
Mungkin I dah berubah, itu yang u rasa kan?
I bukan jenis sesuka paksa tak suka pun tak apa
Tapi u lain I rasa u ni bukan apa
Cause we knew girl maybe kita fighting sebab kita jauh girl
U insecure takut nanti I kena kacau other girl I ain't got time for doin' such thing
Lookin for my girl is ma only thing
Tak kisah apa orang cakap
Mereka jeles lah tu
Tak hairan, tak takut, tiada masa I nak srabut dan I tak kisah colour rambut asal hati u lembut heh

Kenapa muka u macam takda mood
U cakap u okay, mungkin u tak tipu
Dan bila I nak tanya, buat muka bulat
U cakap I acah-acah ambil berat

U cakap u okay
U cakap u o o ookay
U cakap u okay
U cakap u okay u cakap u okay

Perempuan ni cerdik, kekadang pelik
Tak kisah alasan apa asalkan aku jaga hatinya sekejap happy, manja cam baby tiba-tiba bertukar daripada kucing jadi singa
2 + 2 = 4, itu pun dia cakap salah
Aku tak pernah betul, aku yang asyik bersalah tapi tu biasalah, mereka kaum yang lemah sebagai lelaki harus pimpin dan hargailah
Hai dolce amore, mahal na mahal kita
Tu dalam mustika, dia suka layan drama
Drama-drama
Kalau benda tak okay pun cakap okay
Semua okay tapi tak okay acah je cakap dia okay

Kenapa muka u macam takda mood
U cakap u okay, mungkin u tak tipu
Dan bila I nak tanya, buat muka bulat
U cakap I acah-acah ambil berat

U cakap u okay
U cakap u o o ookay
U cakap u okay
U cakap u okay u cakap u okay

U cakap u okay
U cakap u o o ookay
U cakap u okay
U cakap u okay u cakap u okay

Betol ke ni, bagilah tau kalau u tak okay