Showing posts with label Sissy Imann. Show all posts
Showing posts with label Sissy Imann. Show all posts

Wednesday, 27 February 2019

Lirik Lagu Pesan Ayahanda - Sissy Imann



Ku gementar bertemu dengan si dia
Oh mungkinkah gentleman
Makin ku terfikir makin ku gelisah
Sebab dia main band

Ku cuba gaun begini dan begitu
Sebenarnya ku ni insecure
Ku tahu ku tak yakin
Harap jangan sampai ku malukan diri

Janganlah resah
Pesanan ayahanda
Dan jika cinta dipaksa
Oh hancur semua

Jodoh rahsia yang maha esa
Jagalah hatimu
Jangan dibelenggu
Godaan dunia

Jagalah hatimu
Jangan dibelenggu
Godaan dunia

Kau bukannya budak tingkatan tiga
Tak perlu pura macho
Tak perlu acah macam “desperado”
By the way aku sissy bro

Kau kata kau begini dan begitu
Sebenarnya kau yang insecure
Ku tahu kamu yakin
Tapi jangan sampai kau memalukan diri

Janganlah resah
Pesanan ayahanda
Dan jika cinta dipaksa
Oh hancur semua

Jodoh rahsia yang maha esa
Jagalah hatimu
Jangan dibelenggu
Godaan dunia

Jagalah hatimu
Jangan dibelenggu
Godaan dunia

Aku tahu cinta dan jiwa kita kian bersulam
So baby stay with me till the end of time
But jangan lupa
Oh jangan lupa
Pesanan ayahanda

Janganlah resah
Pesanan ayahanda
Dan jika cinta dipaksa
Hancurlah semua

Jodoh rahsia yang maha esa
Jagalah hatimu
Jangan dibelenggu
Godaan dunia

Jagalah hatimu
Jangan dibelenggu
Godaan dunia

Jagalah hatimu
Jangan dibelenggu
Pesanan ayahanda

Lirik Lagu Jatuh - Sissy Imann



Sebelumnya aku terlena
Tak ternampak kau di hadapanku
Maka ini ketika apa kau tahu
Mungkin aku mula suka kan mu

Kemarin kau menemaniku
Hari satu aku terduduk
Hari dua aku terluka
Tika tiada ada kau ada.

Ingin aku
Meluahkannya kepadamu

Tenggelamku sedalm nya
Percaya hingga ke akhirnya
Tak terkata tak tersangkal
Aku jatuh

Masihkah kau mahu berdiam
Sedang bila tak berbicara
Aku rindu engkau sayu
Aku jatuh

Pertama kau kelipkan mata
Kedua kau tanya apa kabar
Seterusnya kau minta nomornya
Ey dah biasa ke ni

Kita manusia memang ada
Rasa suka antara berdua
Harapnya kita tahu menjaga
Hormat rasa juga hak

Ingin aku meluahkannya kepadamu
Tenggelamku sedalmanya
Percaya hingga ke akhirnya
Tak terkata tak tersangkal aku jatuh

Masihkah kau mahu berdiam
Sedang bila tak berbicara
Aku rindu engkau sayu aku jatuh

Ingin aku meluahkannya kepadamu
Tenggelamku sedalmanya
Percaya hingga ke akhirnya
Tak terkata tak tersangkal aku jatuh

Masihkah kau mahu berdiam
Sedang bila tak berbicara
Aku rindu engkau sayu aku jatuh

Friday, 8 July 2016

Lirik Entah Apa Rasa - Sissy Imann feat. Eyza Bahra



Engkau beri cahaya
Saat ku cari mana jalannya
Jujur mahu engkau tahu
Aku juga ada rasakan sesuatu

Mimpi kita terbang di awan biru
Lengkapilah setiap hariku
Melihatmu membuat aku rindu
Tapi aku terpaksa membisu

Entah apa rasa
Indah dalam jiwa
Entah apa rasa
Aku, aku, aku pun tidak tahu

Entah apa rasa
Saatnya dicinta
Entah apa rasa
Masih aku, aku tidak tahu
Jadi biarkanlah saja

Hey, aku pun juga begitu
Jumpa satu di antara yang beribu
Mahu tegur tapi aku tidak berani
Takkan perigi yang pula nak cari baldi
Bukannya mewah janji yang biasa sederhana
Asal boleh buat aku tersenyum ketawa
Tidak salah untuk cuba kenali
Mungkin boleh bawa aku ke kaki pelangi now!

Mimpi kita terbang di awan biru
Lengkapilah setiap hariku
Melihatmu membuat aku rindu
Tapi aku terpaksa membisu

Entah apa rasa
Indah dalam jiwa
Entah apa rasa
Aku, aku, aku pun tidak tahu

Entah apa rasa
Saatnya dicinta
Entah apa rasa
Masih aku, aku tidak tahu

Aku janji akan tunggu
Hingga akhir waktuku
Aku janji akan tunggu
Sampai kau perlukanku

Entah apa rasa
Indah dalam jiwa
Entah apa rasa
Aku, aku, aku pun tidak tahu

Entah apa rasa
Saatnya dicinta
Entah apa rasa
Masih aku, aku tidak tahu

Entah apa rasa
Indah dalam jiwa
Entah apa rasa
Aku, aku, aku pun tidak tahu

Entah apa rasa
Saatnya dicinta
Entah apa rasa
Masih aku, aku tidak tahu
Jadi biarkanlah saja

Lirik Mungkin Kamu - Sissy Imann



Kau melihatku dari jauh
Mungkin anganku atau fantasiku
Ku terdiam dan terkaku malu
menunggu masanya kau menegurku

Tapi sebenarnya
Mungkin pernah bersua kita

Mimpi indahku
Terbayangkan kamu
Sepertinya oh dejavu
Datang siang malamku

Terlihat kamu disana
Ku tak terdaya
Pernahkah kita bersua
Dimanakah lokasinya

Mungkin di Paris
Mungkin di London
Mungkin Jakarta
Atau Korea

Mungkinkah dirimu
Mungkin kamu

Kau tersenyum
Dan terus menyapa aku
Tidakku sangka dan
Tidakku percaya

Tak terkata apa nak dikatakan
Dan tak terucap apa nak diucapkan

Tapi sebenarnya
Mungkin pernah bersua kita

Mimpi indahku
Terbayangkan kamu
Sepertinya oh dejavu
Datang siang malamku

Terlihat kamu disana
Ku tak terdaya
Pernahkah kita bersua
Dimanakah lokasinya

Mungkin di Paris
Mungkin di London
Mungkin Jakarta
Atau Korea

Mungkinkah dirimu
Mungkin kamu

Tapi sebenarnya
Mungkin pernah bersua kita

Mimpi indahku
Terbayangkan kamu
Sepertinya oh dejavu
Datang siang malamku

Terlihat kamu disana
Ku tak terdaya
Pernahkah kita bersua
Dimanakah lokasinya

Mungkin di Paris
Mungkin di London
Mungkin Jakarta
Atau Korea

Mungkinkah dirimu
Mungkin kamu

Lirik Benar Ku Tak Bohong - Sissy Imann feat. Iwere



Sibuknya rasa hati
Penuh itu dan ini
Debar berdebar setiap kali

Kan ku sering diganggu
Angauku dibuatmu
Cukup kau menghantuiku

Sungguh-sungguh jujur ku suka kamu
Malu-malu kalau kau tahu

Sayang dengarlah, dengarlah, dengarlah aku ingin berkata
Ku cinta kamu, kamu, kamu dari awal remaja
Aku tak bohong, tak bohong, tak bohong ini benar belaka
Tolong percaya, oh percaya, oh percaya tak perlu belah dada
Tolong percayalah

Mungkin aku pendiam izinkan aku berkata-kata
Bukan orang kaya tapi aku mc sepenuh masa
Ramai cuba bertanya, ramai cuba memikat
Tapi ku keliru hati tergugat padamu
Apa kalau kita berkenalan biar ku tahu namamu
Asal usulmu, siapa orang tua, siapa kawanmu
Mungkin suka hari ini esok tak menentu
Jadi terima aku seandai kau cukup tahu

Sayang dengarlah, dengarlah, dengarlah aku ingin berkata
Ku cinta kamu, kamu, kamu dari awal remaja
Aku tak bohong, tak bohong, tak bohong ini benar belaka
Tolong percaya, oh percaya, oh percaya tak perlu belah dada

Sayang dengarlah, dengarlah, dengarlah aku ingin berkata
Ku cinta kamu, kamu, kamu dari awal remaja
Aku tak bohong, tak bohong, tak bohong ini benar belaka
Tolong percaya, oh percaya, oh percaya tak perlu belah dada
Tolong percayalah

Lirik Keliru - Sissy Imann



Seperti ada yang tak kena
Bila kita sering bersua
Kenangan yang bina dahulu
Yang indahnya tapi sekarannya mana

Adakah kau merasakan
Apa yang aku rasakan
Semua pita baru kau pun tak beritahu
Seperti dahulu
Tetapi ku duga aa

Aku ini bukan yang biasa aa
Tapi ku telah jatuh cinta
Ku sangkakan kau mahu katakan i love you
Tapi sebaliknya i hate you

Kau pergi tanpa alasan
Keliru ku ditinggalkan
Apa yang berlainan berikan penjelasan
Jangan kau siakan

Tenggelam ku dalam khayalan
Kau selalu di ingatan
Aduh aduh ku terkeliru
Tetapi ku duga aa

Aku ini bukan yang biasa aa
Tapi ku telah jatuh cinta
Ku sangkakan kau mahu katakan i love you
Tapi sebaliknya i hate you

Aku ini bukan yang biasa aa
Tapi ku telah jatuh cinta

Aku ini bukan yang biasa aa
Tapi ku telah jatuh cinta
Ku sangkakan kau mahu katakan i love you
Tapi sebaliknya i hate you

Aku ini bukan yang biasa aa
Tapi kini ku menderita
Ku sangkakan kau mahu katakan i love you
Tapi sebaliknya i hate you
Tapi sebaliknya i hate you