Showing posts with label Najwa Latif. Show all posts
Showing posts with label Najwa Latif. Show all posts

Saturday, 1 May 2021

Lirik Hari Raya Kita - Najwa Latif


Takbir indah yang bergema
Di pagi raya
Sebulan menahan lapar dahaga
Kini masanya

Riang ria tak terhingga
Pulang ke desa
Yang dekat dan jauh semua ada
Di hari raya

Jangan dilupa bermaafan
Sesama kita
Lupakan semua kisah yang lama
Ini masanya

Hari raya yang mulia
Di sambut dengan penuh gembira
Di samping ayah bonda
Keluarga tercinta

Hilangkan duka lara
Dan menjamu hidangan yang ada
Bergembira semua
Hari raya kita
 
Jangan dilupa bermaafan
Sesama kita
Lupakan semua kisah yang lama
Ini masanya

Hari raya yang mulia
Di sambut dengan penuh gembira

Hari raya yang mulia
Di sambut dengan penuh gembira
Di samping ayah bonda
Keluarga tercinta

Hilangkan duka lara
Dan menjamu hidangan yang ada
Bergembira semua
Hari raya kita
Hari raya kita
Hari raya kita


 

Friday, 8 January 2021

Lirik Jauh - Najwa Latif

 


Kau janji 'tuk sentiasa di sisi
Kau janji 'tuk temaniku sampai mati
Walau jauh kuberlari
Walau jauh 'ku mencari
Erti hidup ini

Ku tahu 'ku bukan terbaik 'tuk dirimu
Dan mungkin kutahu kau tahu itu
Namun kau tetap di hati
Walau jauh kau berlari
Tinggal 'ku sendiri

Walau jauh kau berlari
Meninggalkan mimpi-mimpi
Aku 'kan tetap di sini
Walau kau jauh
Jauh ...

Walau jauh kau berlari
Meninggalkan mimpi-mimpi
Aku 'kan tetap di sini
Walau kau jauh

Walau jauh kau berlari
Meninggalkan mimpi-mimpi
Aku 'kan tetap di sini
Walau kau jauh
Jauh ...

Mungkin ini yang terbaik untuk kita
Walaupun tidak bersama
Ku 'kan sentiasa
Mendoakanmu bahagia
Menggapai segala cita
Yang pernah milik kita


Lirik Biar - Najwa Latif

 


Kamu terlalu sempurna
Di hatiku
Dan kamu
Kamu memberi ku bahagia
Di hariku
 
Maafkan aku
Tak pernah sedar
Ikhlasnya cintamu padaku
Maafkan aku
Kerna berhenti mencuba untuk cinta ini
Dan aku
 
Dan aku biar
Dan aku biar
Dan aku biar
Biarkan dirimu
Hilang dari pandanganku
Hilang dari pandangan
Hilang dari pandangan
 
Aku lepaskan semua
Agar kau bahagia
Aku kan tetap mencinta dirimu
 
Maafkan aku
Tak pernah sedar
Ikhlasnya cintamu padaku
Maafkan aku
Kerna berhenti mencuba untuk cinta ini
Dan aku
 
Dan aku biar
Dan aku biar
Biar
Dan aku biar
Biarkan dirimu
Hilang dari pandanganku
Hilang dari pandangan
Hilang dari pandanganku


Lirik Satu Hari Nanti - Najwa Latif

 


Aku inginkan hidup senang
Aku inginkan hati tenang
Setiap doaku untukku
Setiap doaku untukmu
 
Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa
Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa
 
Tadi pagiku patah hati
Dia tak mungkinkan kembali
Kau tak perlu faham apa yang ku rasa
Tak perlu bersedih jangan membuang masa
 
Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa
Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa
 
Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya
Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya
 
Ada orang yang gilakan harta
Ada yang hidup mewah tanpanya
Jika tak guna apa yang disediakan
Seandainya gagal jangan beri alasan
 
Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa
Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa
 
Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya
Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya
 
Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya
Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya
Siapa yang halau
 
Dan siapa yang menunggu
Aku tak perlu kau ikut
Hantar aku ke hujung
Lambai selagi ku wujud
Senyum selagiku berdiri
Senyum selagiku berjanji
 
Yeah! Yeah!
Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya
Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya

Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya
Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya


Lirik Aku - Najwa Latif

 


Ku dengar tangisan di sana
Menangis memanggil ibunya
Ku lihat air mata di sana
 
Melihat perjuangan ayahnya
Tiada siapa yang akan mengerti
Rasa kehilangan yang ada di sisi
 
Perginya Si Raja, hilangnya Permaisuri
Hanya untuk melindungi kasih sayang abadi
 
Ku lihat awan yang sepi
Ketakutan sentiasa menghantui
Jeritan dan tangisan yang tidak didengari
Semua bagaikan satu mimpi
Mimpi yang tak pasti
 
Ingatlah dunia hanya sementara
Tuhan yang Esa adalah segala-galanya
Walau kau diseksa, walau kau dihina
Percayalah Tuhan s'lalu ada
 
Ingatlah dunia hanya sementara
Tuhan yang Esa adalah segala-galanya
Walau kau diseksa, walau kau dihina
Percayalah Tuhan s'lalu ada

Ku dengar tangisan di sana
Menangis memanggil ibunya
Ku lihat air mata di sana
Melihat perjuangan ayahnya


Lirik Hilang - Najwa Latif

 


Aku hilang diriku
Sementara mengejar kamu
Aku hilang nyawaku
Kerna' ku mahu cintamu

Dan aku hilang
Hilang

Dari cintamu, dari hidupmu
Dari segala-galanya

Dari cintamu, dari hidupmu
Dari segala-galanya
Milikmu
Hu-oh-oh
Milikmu

Aku ingin kau tahu
Dan sedarkan kewujudan ku
Aku inginkan kamu
Lebih dari yang kau tahu

Dan aku hilang
Hilang.

Dari cintamu
Dari hidupmu
Dari segala-galanya
Dari cintamu,
Dari hidupmu
Dari segala-galanya
Milikmu hu-oh
Milikmu oh ho

Dan mungkin kau takkan pernah sedari aku
Dan mungkin kautakkan sedar kewujudan ku
Tapi ku ingin kau tahu
Ku akan mencintaimu hu-oh

Dan aku hilang
Hilang

Dari cintamu dari hidupmu
Dari segala-galanya
Dari cintamu dari hidupmu
Dari segala-galanya

Dari cintamu dari hidupmu
Dari segala-galanya
Dari cintamu dari hidupmu
Dari segala-galanya

Milikmu hu-oh ho
Milikmu wo-oo
Milikmu hu-oh-ho
Milikmu


Lirik Kau Pergi Jua - Najwa Latif & iamNEETA

 


Kau pergi jua
Dari hidupku
Kini sendiri
Di hari-hariku
 
Pulang ke dakapanku
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa menyatukan masa kita berdua
 
Kau pergi jua
Dari hidupku
Kini sendiri
Di hari-hariku
 
Pulang ke dakapanku
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa melenyapkan segala sunyi di sini
 
Pulang ke dakapanku
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa menyatukan masa kita berdua
 
Pulang ke dakapanku
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa melenyapkan segala sunyi di sini
 
Kau pergi jua
Kau pergi jua
Kini sendiri di hari-hariku
Kini sendiri di hari-hariku


Lirik Hari Raya - Najwa Latif, iamNEETA, Deanna Hussin & Mimie Haris

 


Hari Raya
Genap sudah sebulan berpuasa
Hari Raya
Mari ramai-ramai kita gembira
 
Di hari raya
Kita saling bermaaf-maafan
Hari Raya
Mari ramai-ramai jemput ke rumah
 
Sesudah sebulan kita berpuasa
Menahan lapar dan juga dahaga
Erti puasa memberikan kita
Nikmat sebenar hari aidilfitri
 
Hari Raya
Genap sudah sebulan berpuasa
Hari Ra-a-a-ya
Mari ramai-ramai kita gembira
Di hari raya
Kita saling bermaaf-maafan
Hari Ra-a-a-ya
Mari ramai-ramai jemput ke rumah
 
Mari balik kampung
Jumpa ayah ibunda
Mari balik kampung
Kita rai lebaran
 
Hari Raya
Genap sudah sebulan berpuasa
Hari Ra-a-a-ya
Mari ramai-ramai kita gembira
Di hari raya
Kita saling bermaaf-maafan
Hari Ra-a-a-ya
Mari ramai-ramai jemput ke rumah


Lirik AdaMu - Najwa Latif

 


Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia
 
Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan
 
Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu
 
Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu
 
Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu
 
Ku tahu ku adaMu
 
Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan


Lirik Untuk Dia - Najwa Latif feat. SleeQ

 


Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Dia penuh gaya, semuapun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila

Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL

Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Engkau Punya Gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja

Bertemu di MukaBuku
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu
Senyum mu menawan menawan
Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia
(Bahagia) bahagia...
Itu bukan segalanya

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku


Thursday, 7 January 2021

Lirik Cinta Muka Buku - Najwa Latif

 


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oohh benarkah rasa itu

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda hanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Ooh ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda hanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku


Lirik Kosong - Najwa Latif

 


Kau melihat diriku seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong, kosong, oh
Setiap tutur diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku kosong, kosong, oh-oh

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan siapa diriku yang sebenar

Oh, wow, wow, wow
Kosong, kosong, oh

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong, kosong, oh
Setiap tutur diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku kosong, kosong, oh-oh

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong, kosong, oh
Setiap tutur diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku kosong, kosong, oh

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong, kosong, oh
Setiap tutur diperhatikan (Segala kata cacian)
Kau cari cara putar belitkan (Yang telah engkau berikan)
Kau jadikan diriku kosong, kosong, oh (Membuatku rasa kosong, kosong, oh)

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong, kosong, oh-oh


Lirik I Love You - Najwa Latif

 


Mungkin kita pernah rasa tentang cinta
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta
Tanpa berkata atau berpandang mata
 
Mungkin aku mencintaimu
Walaupun engkau tak pernah tahu
Mungkin aku mencintaimu
Tanpa lelah atau pun jemu
 
I'm sorry but I love you
I'm sorry if I miss you
Even if I can't have you
You know I'll always be there for you
 
Mungkin kita tak bersama itu takdirnya
Tak mengapa asal kau bahagia
Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu
 
I'm sorry but I love you
I'm sorry if I miss you
Even if I can't have you
You know I'll always be there for you
 
Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu
 
I'm sorry but I love you
I'm sorry if I miss you
Even if I can't have you
You know I'll always be there for you
I'm sorry but I love you


Lirik Sahabat - Najwa Latif

 


Kau ada di kalaku suka
Di kalaku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kalaku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh
 
Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidupku
Kaulah yang di situ
Setia menunggu ku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku
 
Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku tanpa rasa jemu
Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku selamanya
 
Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidupku
Kaulah yang di situ
Setia menunggu ku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku
 
Sahabat... tetap bersama mu jika
Kau perlu... kan ku... dan ku tak kaku
Tak kekok kalau sampai buntu
Kita belok
Yo...yo
Berjangkit sesama seperti mengusik
Si melatar
Kau kau jangan kau melampau dan
Kalau siapa mengusik Najwa tolong
Bagi tau aku tapau
 
Ku tahu ku kan selalu ada
Ada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
 
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu, menjadi
 
Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidupku
Kaulah yang di situ
Setia menunggu ku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku
 
Ohh...ohhh...ohhhh
Menjadi sahabatku


Lirik Dua - Najwa Latif feat. Akwa Arifin

 


Aku punya rasa cinta
Kepada dirinya
Oh indahnya
Cinta kita berdua
 
Aku punya rasa rindu
Kepada dirimu
Mungkinkah kau cintaku yang satu
 
Cinta
Apakah itu
Mahu atau perlu Ey!
Tapi menurut aku
Cinta itu kamu
 
Yang, menemani tiap malam sepiku
Menyinari hari hari siangku
Memberikan aku semangat baru
Menutup segala kurangnya aku
 
Setiap tutur dan kata
Setiap senyum dan tawa
Kau sentiasa berikan ku bahagia
 
Walau kadang ada duka
Kau tak pernah putus asa
Sentiasa buat aku jatuh cinta
 
Kau sentiasa buat aku jatuh cinta padamu
You don't know that I've been praying
Hoping that you will be my boo
Cukup hari I must stop obsessing over you
You’re a flame
That's I've been sayin
To get you it's a must it's a win
Tak dapat nanti aku boleh jadi gila wey
I mean take a look at you
Independent natural
Ain't gonna finna fighter better than you
I swear to god
Since I fell for you hard
Things are not the same
Can't focus on my game
Thinking bout you when you're away
Aku asyik rindu
Makan pun tak lalu
I just want to be with you
Sampai ke anak cucu
When you sing I too want to sing
Try perform didalam kereta diatas highway
It's just us two
Tak lagi sendu
I have decided to have my heart
Stuck deep in you
My baby you
 
Cinta
Kini ku tahu
Engkau yang ku perlu
Dan berdua kita bersama
Hanya kau dan aku
 
Yang, menemani tiap malam sepimu
Menyinari hari hari siangmu
Memberikan kamu semangat baru
Menutup segala kurangnya kamu
 
Menemani tiap malam sepiku
Menyinari hari hari siangku
Memberikan aku semangat baru
Menutup segala kurangnya aku


Lirik Tak Kisah Pun - Najwa Latif feat. Akwa Arifin

 


Matamu, inginku tatap selalu
Senyummu, buat aku terpaku
Dirimu, sempurna begitu
Pada aku, pada aku
 
Walau kita berbeza tak serupa pendapat
Tapi aku ingin kau tahu
 
Walau kau pakai T-shirt biasa dengan selipar je pun,
Dengar sini aku kata aku tak kisah pun,
Macam aku cakap dekat engkau over the phone,
Listen babe, I’m so proud to call you my own.
 
Kau tak perlu try so hard,
To make me wanna place you in my heart,
You’re the missing piece of my art,
That I’ve been searching from the start.
 
Walau kita berbeza tak serupa pendapat
Tapi aku ingin kau tahu
 
Walau kau pakai T-shirt biasa dengan selipar je pun,
Dengar sini aku kata aku tak kisah pun,
Macam aku cakap dekat engkau over the phone,
Listen babe, I’m so proud to call you my own.
 
Like I said, I don’t care what you look like,
But I’m still gonna say that you look so good right now,
Baru bangun, muka masyam, manja macam meow meow,
Belum mandi flawlessly masih pretty somehow,
Will not cakap yang you cantik tanpa make up,
When you dress up it will boost your confidence level way up,
Yang penting you yakin dengan diri sendiri,
So that you don’t have to overthink about your insecurities, huh,
I appreciate everything you do,
You’re so funny naturally tanpa tahu,
Anytime I’m ready to give you my bahu,
I understand all the pain that you’ve been through yeap,
I’m glad you’re already mine,
Can’t get you out of my mind,
Ada flaws? you know I don’t mind,
I’m serious dengan you I tak main main
 
Walau kita berbeza tak serupa pendapat
Tapi aku ingin kau tahu
 
Walau kau pakai T-shirt biasa dengan selipar je pun,
Dengar sini aku kata aku tak kisah pun,
Macam aku cakap dekat engkau over the phone,
Listen babe, I’m so proud to call you my own.