Showing posts with label Hujan. Show all posts
Showing posts with label Hujan. Show all posts

Sunday, 2 May 2021

Lirik Perindu Kalbu - Hujan

 


Berdekatlah biar 'ku berbisik
Berkenang buat beberapa detik

Rasakan nikmat asmara 'ku ini ke hatimu
Jangan ditunggu

Persetankan semua hanya kita berdua
Mengubah semua warna
Di pelaminan raya

Kau sang perindu kalbu
Sebut namaku syahdu
Biar bergema semua
Biar bergegar dunia

Cuba berubah ke arahku
Lekas kita ke suntukan waktu
Rasakan sukma asmaraku ini ke hatimu
Kucinta padamu

Persetankan semua hanya kita berdua
Mengubah semua warna
Di pelaminan raya

Kau sang perindu kalbu
Sebut namaku syahdu
Biar bergema semua
Biar bergegar dunia

Persetankan semua hanya kita berdua
Rasakan sukma asmara ku ini ke hatimu
Ku cinta padamu

Persetankan semua hanya kita berdua
Mengubah semua warna
Di pelaminan raya
Kau sang perindu kalbu
Sebut namaku syahdu
Biar jelas semua
Biar bergema dunia


Lirik Ada Di Sini - Hujan

 


Perhatimu gerak gerimu
Menahan rasaku pun tak mampu
Gila-a-a
Gila-a-a
Bara cinta ini
Semakin menjadi

Masih cuba tenangkan hatiku
Bayang membuatkan degupan 'ku lagu
Gila-a-a
Gila-a-a
Bara cinta ini
Semakin menjadi

Tapi, kau masih tak sedari
Yang aku, ada disini
Kau masih tak sedari
Yang aku, ada disini

Inilah seruan darimu
Memukau dibawah jatiku
Gila-a-a
Gila-a-a
Bara cinta ini
Semakin menjadi

Tapi, kau masih tak sedari
Yang aku, ada disini
Kau masih tak sedari
Yang aku, ada disini

Perhatimu gerak gerimu
Inilah seruan darimu
(Inilah)

Tapi, kau masih tak sedari
Yang aku, ada disini
Kau masih tak sedari
Yang aku, ada disini

Kau masih tak sedari
Wo-oo

Lirik Suria - Hujan

 


Kau angankan semua berhenti
Dan kembali
Kembali seperti sedia kala
Dan kau pasti

Harapan dalam tangisan
Walau badai datang membawa
Cemas dan hampa

Suria
Kau akan bangkit semula
Jangan kau bimbang
Suria
Kau akan bangkit semula

Yang lain hanya membisu
Kasihnya kebarat
Anak mu terbiasa dengan peluru
Tiada yang selamat
Berlindunglah kemanapun

Harapan dalam tangisan
Walau badai datang membawa
Cemas dan hampa

Suria
Kau akan bangkit semula
Jangan kau bimbang
Suria
Kau akan bangkit semula

Suria
Kau akan bangkit semula
Jangan kau bimbang
Suria
Kau akan bangkit semula


Friday, 30 April 2021

Lirik Hiba - Hujan

 


Oh Hiba,
Memang waktu ini kaulah temanku
Memang hidup,
Apa-apapun ajal yang kau tempuh

Memang Tuhan sayangkanmu
Ku tatap gambar wajahmu

Harus ku teruskan hidup
Walaupun perit tanpamu
Tetap ku peluk erat
Memori kau dan aku

Harus ku teruskan hidup
Walaupun perit tanpamu
Ku doakan agar engkau sentiasa bah'gia di sana

Oh Hiba,
Memang waktu ini kaulah temanku
Memang Tuhan sayangkanmu
Aa-aa aaa
Ku tatap gambarmu wajahmu
Wou-wo

Harus ku teruskan hidup
Walaupun perit tanpamu
Tetap ku peluk erat
Memori kau dan aku

Harus ku teruskan hidup
Walaupun perit tanpamu
Ku doakan agar engkau sentiasa bah'gia di sana

Memang Tuhan sayangkanmu
Ku tatap gambarmu wajahmu
Wo-wo

Harus ku teruskan hidup
Walaupun perit tanpamu
Tetap ku peluk erat
Memori kau dan aku

Harus ku teruskan hidup
Walaupun perit tanpamu
Ku doakan agar engkau sentiasa bah'gia di sana


Lirik Bendera Kita - Hujan

 


Rasakan kau di atas bahu
Tanggungjawab dari yang satu
Disini aku berlabuh
Biar sampai tumbuhku hancur

Tertulis barisan cerita
Putera puteri kita si pejuang bangsa
Kita ketepikan soal warna
Walau beza kau tetap sama
Kibarkan, ah-a-a
Bendera kita

Kayanya tanah ibuku
Melimpah nikmat buat rakyatmu
Apakah pendirianmu
Jangan tergadai sampai hilangnya
Tanah tumpah darahku

Tertulis barisan cerita
Putera puteri kita si pejuang bangsa
Kita ketepikan soal warna
Walau beza kau tetap sama
Kibarkan, ah-a-a
Bendera kita

Tertulis barisan cerita
Putera puteri kita si pejuang bangsa
Kita ketepikan soal warna
Walau beza kau tetap sama
Kibarkan, ah-a-a

Kita ketepikan soal warna
Walau beza kau tetap sama
Kibarkan, ah-a-a
Bendera kita


Lirik Oh No! - Hujan

 


Aw, aw, aw

Semakin jauh dirimu kurasa
Melodi sedih dalam kepala
Oh no! Oh no! Oh no!

Karangan puisi tak bermakna
Terlalu mencuba tak kau rasa
Come on! Come on! Come on!

Jangan berdiam
Terus membisu
Ku hanya tunggu jawabmu

Aw, aw, aw

Lemah ragaku tak kenal rupa
Belum pernah kulihat indahnya
Oh no! Oh no! Oh no!

Cemas mula menggoncang diriku
Anak indie yang tak tahu malu
Come on! Come on! Come on!

Jangan berdiam
Terus membisu
Ku hanya tunggu parasmu

Tuliskan apa saja
Cerita kisah tentang kita berdua
Dari awal sampai akhirnya

Lukiskan apa saja
Warna-warni dunia, gambarkan semua
Seakan kita pernah bersama, ow-wo

Jangan berdiam
Terus membisu
Ku masih tunggu jawabmu

Tuliskan apa saja
Cerita kisah tentang kita berdua
Dari awal sampai akhirnya

Lukiskan apa saja
Warna-warni dunia, gambarkan semua
Seakan kita pernah bersama, ow-wo


Thursday, 29 April 2021

Lirik Kau Umpama - Hujan

 


Kau umpama suara
Untuk 'ku bernyanyi selalu
Kau umpama lirikku
Untuk 'ku hiasi laguku
Kau umpama nadaku
Untuk 'ku nikmati darimu

Mustahil tanpamu
Aku dapat senyum
Resah yang mendentum
'Ku tak sabar bila
'Ku lihat wajahmu
Biarku lafazkan

Engkau lebih dari dunia
Bagiku kau tiada gantinya
Doaku pada tuhan
Cuma beri lebih masa
Untuk kita
Untuk kita bersama

Kau sentiasa percaya
Bila kata bohongku bicara
Kaulah dewa perwira
Yang akan melindungiku sentiasa

Mustahil tanpamu
Aku dapat senyum
Resah yang mendentum
'Ku tak sabar bila
'Ku lihat wajahmu
Biarku lafazkan

Engkau lebih dari dunia
Bagiku kau tiada gantinya
Doaku pada tuhan
Cuma beri lebih masa
Untuk kita
Untuk kita bersama

Kaulah jiwaku
Kaulah oh jiwaku
Kaulah jiwaku
Jiwaku, oh

Engkau lebih dari dunia
Bagiku kau tiada gantinya
Doaku pada tuhan
Cuma beri lebih masa
Untuk kita bersama

Lirik Pelangi Dan Kau - Hujan

 


'Ku lihat langit
Muncul pelangi dan kau
Senyuman yang sama

Biar pun tinggi
Akan 'ku daki
Biar ke langit 'ku harus cuba

Hey, kita punyai semua
Untuk kita terus bersama
Hey, genggam tangan kita
Kau dan aku 'kan lalui semua

'Ku lihat langit
Muncul pelangi dan kau
Senyuman yang sama

Biar pun tinggi
Akan 'ku daki
Biar ke langit 'ku harus cuba

Hey, kita punyai semua
Untuk kita terus bersama
Hey, genggam tangan kita
Kau dan aku 'kan lalui semua

Lihatlah mata aku
Focus jangan kelip
Semua yang kau mahu
Biar angan but it's worth it
Semangat berkelip merah
Macam lampu rakaman
Jadi jangan berserah
Sejarah sedang dirakamkan
Mungkin jauh dalam kilometer
Atau bekalan tidak seberapa
Jauh kerna cabaran datang tidak diduga
Tak mengapa, ambil masa, kerna ia mengambil masa
But you can put it in the record yang aku sudah kata
Kita 'kan berjaya!
Let's go!

Hey, kita punyai semua
Untuk kita terus bersama
Hey, genggam tangan kita
Kau dan aku 'kan lalui semua


Lirik Bila Kau Jatuh - Hujan

 


Yeah, huh!

Kami yakin!
Tak akan ada yang sama
Aura bersatu padu merebak diudara
Kalau masih tak mengerti
Benda lama dah basi
Raingers laungkan sekali lagi

Kita tempur!
Apa saja yang menghalang
Hujan badai, ribut taufan, gunung yang bergoncang
Jika kau merasakan
Indahnya yang gemilang
Ayuhlah bersama kita semua nyanyikan

Suara berteriakan melepaskan semua beban
Didada menggesa nafas
Diminda kosongkan buangkan resahmu

Jangan bimbang soal waktu
Ku sentiasa bersamamu
Dirantai dasar kita bersatu
Ku angkat badanmu bila jatuh!

What? What?
Fuck, yeah!

Satu nyawa!
Kita semua dilapangan
Jangan pernah dipisahkan kerna perbezaan
Darah tetap sama
Merah yang menyala
Raingers laungkan ke udara

Kita tempur!
Kau rangkul semua energy
Dari lagu pertama sehinggalah esok pagi
Kita takkan berhenti
Apa pun yang terjadi
Nusantara semuanya kita kasi jadi!

Suara berteriakan melepaskan semua beban
Didada menggesa nafas
Diminda kosongkan buangkan resahmu

Jangan bimbang soal waktu
Ku sentiasa bersamamu
Dirantai dasar kita bersatu
Ku angkat badanmu bila jatuh!
Inilah Malaysia, yeah!
Bangun!


Tuesday, 7 January 2020

Lirik Pelangi Dan Kau - Hujan feat. Azlan & The Typewriter & Loca B



Ku lihat langit
Muncul pelangi dan kau
Senyuman yang sama

Biar pun tinggi
Akan ku daki
Biar ke langit ku harus cuba

Hey kita punyai semua
Untuk kita terus bersama
Hey genggam tangan kita
Kau dan aku kan lalui semua

RAP;

Lihatlah mata aku
focus jangan kelip
semua yang kau mahu
biar angan but it's worth it
semangat berkelip merah
macam lampu rakaman
jadi jangan berserah
sejarah sedang dirakamkan
mungkin jauh dalam kilometer
atau bekalan tidak seberapa
jauh kerna cabaran datang tidak diduga
tak mengapa, ambil masa, kerna ia mengambil masa
but you can put it in the record yang aku sudah kata
KITA KAN BERJAYA!
Let's go!

Friday, 8 July 2016

Lirik Lonely Soldier Boy - Hujan



Pulang di malam hari
Datang dengan anginya yang dingin
Ku tekadkan teruskan
Apa yang dijuangkan

Tuk mencapai semua impian
Usah kau gentar dengan cabaran
Kerna itulah takdir kita

Do you remember the old lullaby
Ingatan yang lama ku kan lupa
Telah ku tinggalkan
Akan ku tuliskan memori buatmu

Semua lelaki lonely soldier boy
Katakan pada dunia lonely soldier boy
Cahaya mentari kan datang kembali

Bila hati curiga
Jantung berdegup dengan lajunya
Pejamkan saja mata
Rehat buat seketika

Harus kau ingati bila
Bila semua sudah tiada
Hargai masa silam kita

Do you remember the old lullaby
Ingatan yang lama ku kan lupa
Telah ku tinggalkan
Akan ku tuliskan memori buat mu

Semua lelaki lonely soldier boy, yeah
Katakan pada dunia lonely soldier boy
Cahaya mentari kan datang kembali

Lirik Kembara - Hujan



Bergeladak bila sang kota raya
Subuh hingga senja kita berkerja
Abaikan suara yang terlepas di telinga
Kedua belah bahu kita ada penulisnya

Ini doa ayah, katanya lekas pulang
Andai kita rebah pasti masih ada ruang
Kembara kita masih jauh
Berselindung dosa ku tempuh
Kembara kita masih jauh
Berselindung dosa ku tempuh

Kembara kita masih jauh
Berselindung dosa ku tempuh
Kembara kita masih jauh
Berselindung dosa ku tempuh
Kembara kita masih jauh
Berselindung dosa ku tempuh
Kembara kita masih jauh
Berselindung dosa ku tempuh

Lirik Ke Selatan - Hujan



Senja yang ada
Senjakala yang dah musnah
(Mungkin takkan kembali)
Seragam hijau
Juga bertemankan pisau
(Mungkin takkan kembali)

Jika kau ke selatan
Ku kan menunggu
Meredah kegelapan
Beribu batu
Dengarkan
BERTAHAN!
BERTAHAN!

Lupus santapan akhir
Seterus sesaat getir hidupku
(Mungkin takkan kembali)
Biarku telan pedih
Tapi kau aku masih disini
(Kau tak akan kembali)

Jika kau ke selatan
Ku kan menunggu
Meredah kegelapan
Beribu batu
Dengarkan
BERTAHAN!
BERTAHAN!

A voice from Tokyo, Japan to Malaysia
It's bout time to unite One Asia
I give thanks and praise
It's brand new day
魂の connection 生中継
One Love One Aim
世界は変わる オレらで変える
If u feel the same, don't deceive yourself
Whut up Hujan ?
We stay true to the game

Why's it always gotta be like that
The real life fact is backwards from evolutional tactics
Accidents happen trapped in a mind state
Break the chain of hatred
Gotta create a future for the young ones
一つの弾丸 壊す family 答えは簡単
If you ready to make a change
Then switch the rage and flip the page escape the cage

Jika kau ke selatan
Ku kan menunggu
Meredah kegelapan
Beribu batu
Dengarkan
BERTAHAN!
BERTAHAN!

Lirik DBS - Hujan



Kau gadaikan segalanya
Tinggi langit tak terkata
Dengan harapan ia takkan curang
Namun semua musnah sekelip mata

Dia bukan segalanya, cinta telah mati
Biar apa pun kata hati realitinya kau harus pergi
Dia bukan segalanya, cinta telah mati
Biar apa pun kata hati realitinya kau harus pergi

Dialah insan idaman
Tak kisah lah lelaki atau perempuan
Pingat emas dalam acara sukan
Ku pasti kau sempat ubah fikiran

Dia bukan segalanya, cinta telah mati
Biar apa pun kata hati realitinya kau harus pergi
Dia bukan segalanya, cinta telah mati
Biar apa pun kata hati realitinya kau harus pergi

Dia bukan segalanya, cinta telah mati
Biar apa pun kata hati realitinya kau harus pergi
Dia bukan segalanya, cinta telah mati
Biar apa pun kata hati realitinya kau harus pergi

Lirik Kuala Lumpur Oh Kuala Lumpur - Hujan



Aku datang dari desa hanya sebatang kara
Meninggalkan kampung tercinta dan sanak saudara
Setiba di kota raya ku giat berkerja
Berlumba lumba mengejarkan apa yang dicita

Meskipun badai yang melanda aku terus melangkah
Mengharungi hidup kota dengan sepotong doa
Agar kehidupanku lebih maju bermakna
Cuba membela nasib agama, bangsa negara

Kuala Lumpur Kuala Lumpur
Menyinari hidupku
Kota yang penuh dengan cabaran
Kuala Lumpur Kuala Lumpur
Menyinari hidupku
Kota yang penuh dengan harapan

Si miskin dan si kaya semua tiada dibeza
di kotaraya yang mempunyai berbilang bangsa
Bila larut senja menjelma sungguh indahnya
Oh bertapa aku terharu dan sungguh berbangga

Kuala Lumpur Kuala Lumpur
Menyinari hidupku
Kota yang penuh dengan cabaran
Kuala Lumpur Kuala Lumpur
Menyinari hidupku
Kota yang penuh dengan harapan

Lirik Mana Mungkin - Hujan feat. The Padangs



Mengapa kita perlu membenci
Sampai bila harus begini
Bila kita akan berdiri
Bila kita akan berdiri
Takkan kita berhenti berapi
Takkan kita berhenti berapi

Semuanya okay bangkit darah muda

Bangkit, bangkit saja darah muda (takkan kita berhenti berapi)
Bangkit, bangkit saja darah muda (takkan kita berhenti berapi)

Buang saja perasaanmu
Jangan biarkan mereka mengambil peluang ini
Takkan kita berhenti berapi
Takkan kita berhenti berapi

Semuanya okay bangkit darah muda

Bangkit, bangkit saja darah muda (takkan berhenti berapi)
Bangkit, bangkit saja darah muda (takkan berhenti berapi)

Semuanya okay bangkit darah muda

Bangkit, bangkit saja darah muda (takkan berhenti berapi)
Bangkit, bangkit saja darah muda (takkan berhenti berapi)
Bangkit, bangkit saja darah muda (takkan berhenti berapi)
Bangkit, bangkit saja darah muda (takkan berhenti berapi)

Bangkit saja darah muda
Bangkit saja darah muda