Wednesday, 9 October 2019

Lirik Sesat - Lawalah Familia

Lirik Sesat - Lawalah Familia



Dulu jadi budak dungu
Masa jadi lupa diri
Muka manis makan semut
Kena puji hidung tinggi

Biasalah
Budak muda baru kenal dunia
Bila dah rasa sedap
Terus lupa kurnia

Lupa semuanya
Dah sedar baru nak menyesal
Lihat bodoh sendiri
Padahal dah tinggal pesan
Tugas brothers berkesan
Bila aku dikejutkan
Kan tak guna itu sikap
Sifat buat simpan

Kan dah terang
Lagi nak di suluh
Diri sendiri yang cari pasal
Siapa suruh?

Jalan terus terang
Jangan terus serang
Tak tanya boleh sesat
Dalam medan perang

Banyak simpang
Sembang selalu beringat
Adap tertip itu jaga
Jangan salah guna cara

Jadi hormat buat
Jangan acah kuat
Pandang depan jangan
Pandang umur untuk buat

Sudah jauh jalan tapi masih sesat
Uh! Jumpa jalan mati keluar kata kesat
Uh! Peluh membangun pesat
Berat langkah dah penat
Yo yellow tolong connect bruhhh!!
Kc dah penat

Rancangan kehidupan penuh liku macam maze
Cari jalan pintas so ku cepat buka waze
Turn my gps on but gua pun sesat dah
Mama bilang biar lambat asal selamat sampai son

Jaga-jaga depan jalan bercabang so
Jaga-jaga maybe depan banyak lubang yo
Jaga-jaga takut banyak kera sumbang
Jangan tumbang yellow
Dunia memang banyak kaki sembang

Don't bimbang kc please bersabar
Dalam radar hidup lu pasti tak tersasar
Berani ke mari maruah tercabar
Tak reti berhenti mahu pun bercalar
Berlari mencari walaupun terlantar
Kurangkan berapi mahu pun tersasar

Lu dah sesat jalan
Mana mau pergi
Mana mau pergi
Lu dah sesat kawan
Apa yang lu cari
Apa yang lu cari

Lu dah sesat jalan
Mana mau pergi
Mana mau pergi
Lu dah sesat kawan
Apa yang lu cari
Apa yang lu cari

Tangkap mereka yang terperangkap
Dibalik tingkap tak boleh singkap
Baling batu sempat tangkap
Sembunyi tangan dapat dakap
Tak terungkap walau mampu bercakap

Sorok dalam hijab buat bising dalam senyap
Lengkap cukup hisap ilmu hisab
Nak ikut kitab kita belum hadap
Bayang tari dalam terang
Nampak taji dalam gelap
Laaa betoi la

Lu silap mata hati memerhati kerap
Kali ditunding jari telunjuk lari
Hamba alami alam ini hamba melodi
Arah tujuan tujuh langkah kaki dalam
Tiga lebar senyum sampai pipi
Parodi penuh komedi yang tak jadi
Dunia sendiri jadi saksi aku aksi
Paksi luar dunia menyaksi

Cali
Tetak kunanga sidaknya lari
Berik muka sik suka kelak ku moleah lagik
Bagi game tapi lame paloi sik reti main
Nyukat pada baju bukannya tepi kain
Lain di suruh lain yang di suluh
Nyala dengan cergas? Ayat lu lesu loh

Let's do dowh
Iboh takut bila kenak sembur
Mulut kedak hiv nang sik dapat si sembuh
Iboh! Eran bila sidak carik penyakit
Kalau ada bran rasa aku punya kick
Punya dick aku main kau kedak pussy
Lidah tajam ya tanda celah gusi

Tolong hormat bila kami tabik
Bukan takut tapi aman lagi baik
Silap kata boleh tergagap
Awas! Perangkap lu dah tertangkap

Lu dah sesat jalan
Mana mau pergi
Mana mau pergi
Lu dah sesat kawan
Apa yang lu cari
Apa yang lu cari

Lu dah sesat jalan
Mana mau pergi
Mana mau pergi
Lu dah sesat kawan
Apa yang lu cari
Apa yang lu cari