Saturday, 30 March 2019

Lirik Lagu Dewi - Sisson

Tags
Lirik Lagu Dewi - Sisson



Aduhai abang bukannya nak memilih ,
Ni bukan padang nak lari tukar gilir - gilir ,
Ni soal kekal , bukan kunyah macam sireh ,
Dan #janganmarah sekali lagi abang sindir ,

Sebab ni semua tentang soal masa depan ,
Kena serious , takleh lawak macam jozan ,
For sure curious ni salah bukan kena rotan ,
Dah teruskan pilihan abang ni takleh gostan ,

Dont ask kenapa awak saya ngorat ,
Both of us masa kenal memang allright ,
Memang lah sweet haih dah macam donut ,
Tapi asyik duit je toni pun tenat , (haih)

Tapi tu bukan sebab , I reject you ,
Dah tu memang sikap , you ikan yu ,
I dapat tangkap dan (syak) dari dulu ,
Semua you nak (ngap!) walaupun duit biru ,

Takpelah I yang menyerah I dah berserah .
Dah taknak tanggung lagi , kocek I pun dah parah .
Nak masa depan cerah , kena beralih arah ,
Tapi apa I cakap ni please jangan marah

Cantik , cantik , awak memang cantik
Atas bawah baik tapi sayang awak tergedik (tergedik 4x)

Cantik , cantik , akak memang cantik
Atas bawah baik tapi sayang akak tergedik (tergedik 4x)

Cantik , cantik , adik memang cantik
Atas bawah baik tapi sayang adik tergedik (tergedik 4x)

Yaa memang banyak calon aku tahu ,
Takkan aku nak balun kena check lu ,
Memang lah makan tahun walau satu ,
Nak tahu mana ratu mana hantu ,

So kenal lah dengan awek hijabister ..
Macam biasa makeup tebal 3 meter ..
Tapi dah lama kenal lain cerita ..
Alahai rupa minah ni kaki liquor ..

Jadi ku berubah angin lepak tepi pantai ,
Ikutkan hati inginkan gadis cerdik pandai ,
Dulu minah library buka buku belek-belek ,
Sekarang dekat muka buku dia gelek-gelek ,

Haaa , aku dah kata !
Memang susah nak beza kaca dan permata ,
Walaupun kasyak , dengan berkaca mata
Tapi rata - rata , semuanya pukul rata .

Jadi kawan kawan ku mula prihatin ,
Bawaku kenal calon yang lain ,
Kali ini kain dia bukan main ,
Sumpah imam tengok pun confirm dia resign .

Mama selalu pesan dekat aku ,
Cari yang elok sebagai dia punya menantu ,
Walaupun becok asal cukup 5 waktu ,
Kalau tu elok yang lain sudah tentu .

Sempurna itu bukan dari segi cantik .
Bukan paras rupa putih tinggi atau lentik ,
Aku tidak pandang itu maaf ye cik adik .
Cukuplah bagiku engkaulah yang terbaik !

Cantik , cantik , awak memang cantik
Atas bawah baik tapi sayang awak tergedik (tergedik 4x)

Cantik , cantik , akak memang cantik
Atas bawah baik tapi sayang akak tergedik (tergedik 4x)

Cantik , cantik , adik memang cantik
Atas bawah baik tapi sayang adik tergedik (tergedik 4x)